Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής.

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, υποδεχτήκαμε το Γ2 του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος συνεκπαίδευσης, και τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες ασχολήθηκαν με δημιουργικές δαστηριότητες, σχετικές με την εορτή του Πάσχα.

Βάψαμε κόκκινα αυγά, στολίσαμε πασχαλινές λαμπάδες και φτιάξαμε λαζαράκια. Επίσης ασχοληθήκαμε με θατρικό παιχνίδι και αθλοπαιδιές.

Για την υλοποίηση του προγράμματος εργάστηκε το εκπαιδυετικό – εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου μας, με τα τμήματα που συμμετείχαν.

Τρίτη συνάντηση συνεκπαίδευσης.

Σήμερα, Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση συνεκπαίδευσης με το Δημοτικό Σχολείο Ανατολής.

Τα παιδιά του σχολείου μας έκαναν μάθημα με τα παιδιά της Β΄ και Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, στα αντικείμενα της υγιεινής διατροφής και της γλώσσας και της μελέτης περιβάλλοντος αντίστοιχα.

Η συνεργασία των μαθητών του σχολείου μας με τους μαθητές του σχολείου που μας φιλοξενεί είναι κάθε φορά άψογη και με μεγάλη χαρά τα παιδιά και των δύο σχολείων περιμένουν με ανυπομονησία τις συναντήσεις αυτές.

Επίσης, εξαιρετική είναι η ανταπόκρισή όλων των μαθητών, στο μαθησιακό μέρος των αντικειμένων πάνω στα οποία δουλεύουνε μαζί.

Έτσι με μεγάλη διάθεση συνεχίζουμε ένα πρόγραμμα, που δείχνει να έχει εξαιρετικά στοιχεία και προάγει την αποδοχή, τη συνεργασία και την ένταξη των μαθητών μας.

Παρουσίαση των μαθητών για τις ανάγκες των ανθρώπων.