Εορτή Τριών Ιεραρχών.

Σας ενημερώνουμε πως ενόψει της εορτής των Τριών Ιεραρχών:

  • Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας θα εκκλησιαστεί την Τρίτη 29/1/2019 στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.
  • Την Τετάρτη 30/1/2019 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό.

Δραστηριότητα μαγειρικής.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, το Τμήμα της ΣΤ΄ τάξης μαγείρεψε στην κουζίνα του σχολείου, χρησιμοποιώντας τα υλικά που αγοράστηκαν την προηγούμενη μέρα, στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικοποίησης.

Το μαγείρεμα και το γεύμα που ακολούθησε, περιελάμβαναν παστίτσιο ως κύριο πιάτο και cheese cake ως επιδόρπιο.

Τα παιδιά, με μεγάλη όρεξη, προσοσχή και αφοσίωση, με τις οδηγίες των δασκάλων,  Κ. Διαμαντή και Ι. Κούρκουλου και της Κοινωνικής Λειτουργού Ε. Παπαγεωργίου, συμμετείχαν ενεργά στην παρασκευή του γεύματος, το οποίο απόλαυσαν στο τέλος, κερνώντας και το προσωπικό του σχολείου, αποσπώντας θετικότατες κριτικές για την ποιότητα και τη νοστιμιά.

      

Αγορές στο Super Market.

Το τμήμα της ΣΤ΄ του σχολείου μας επισκέφτηκε super market της περιοχής. Τα παιδιά, αφού είχαν οργανώσει τη λίστα αυτών που χρειάζονται για να μαγειρέψουν την επόμενη μέρα, φρόντισαν να γεμίσουν το καλάθι τους με όσα έπρεπε. Στη συνέχεια πλήρωσαν στο ταμείο και όλοι μαζί επιστρέψαμε.

Η δραστηριότητα αυτή έγινε στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης, που εκτελείται από το δάσκαλο του τμήματος Κ. Διαμαντή και την κοινωνική λειτουργό του σχολείου Ε. Παπαγεωργίου. Στην επίσκεψη συμμετείχε και βοήθησε και η δασκάλα Ι. Κούρκουλου.

Χριστουγεννιάτικο θεατρικό.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Τα παιδιά μας, αφού είχαν προετοιμαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα, με κέφι και ζωντάνια, παρουσίασαν το θεατρικό τους.

Υπεύθυνη του θεατρικού και της παρουσίασης, η εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής του σχολείου μας, η Εύα Υφαντοπούλου, της μουσικής και των τραγουδιών, η μουσικός του σχολείου μας, Βασιλική Βασιλοπούλου.

Με τα παιδιά, στο θεατρικό έλαβαν ενεργά μέρος οι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με τις “νεράιδες” και τον Άγιο Βασίλη να έχουν κεντρικό ρόλο.

Μετά την εκδήλωση, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε δώρα στα παιδιά και ήμασταν πλέον έτοιμοι για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Ευχαριστήριο.

Ευχαριστούμε την εταιρία Δ. ΚΛΕΙΔΑΣ & ΣΙΑ για την προσφορά εξαιρετικού εκαπιδευτικού υλικού που θα είναι πολύ χρήσιμο για την εκαπίδευση των παιδιών του σχολείου μας.