Στολίζουμε την άνοιξη.

Τη Δευτέρα 30 Απριλίου, η Α΄ και Δ΄ τάξεις του σχολείου  μας θα επισκεφτούν το Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας, για να φτιάξουν στεφάνια, μαζί με τα παιδιά που φοιτούν εκεί, ενόψει της Πρωτομαγιάς!

Τα παιδιά μας έφτιαξαν το έργο της φωτογραφίας και θα το δωρίσουν στα παιδιά του νηπιαγωγείου που θα μας φιλοξενήσει.

Παιδική Βιβλιοθήκη Νέας Μάκρης.

Νοιάζομαι & Δρω κι ας είμαι παιδί! Εσύ;

Αγαπητοί γονείς,

Πριν από έναν χρόνο τα παιδιά των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Νέας Μάκρης και του Τύμβου Μαραθώνα στο πλαίσιο του προγράμματος εθελοντισμού Νοιάζομαι & Δρω (www.noiazomaikaidr.gr) κατάφεραν να ιδρύσουν μια Παιδική Βιβλιοθήκη στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μαραθώνα (ΚΕΔΜΑ).

Ένα χρόνο μετά οι μικροί εθελοντές θέτουν ως στόχο να κάνουν αυτή τη βιβλιοθήκη προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία. Προγραμματίζουν κοινές δράσεις με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Παμμακαρίστου και ιδρύουν ένα παράρτημα της Βιβλιοθήκης μέσα στο Ειδικό Σχολείο.

Ο εκπαιδευτικός ιστότοπος elniplex (www.elniplex.com) και η εθελοντική οργάνωση library4all (www.library4all) έχουν ήδη υποστηρίξει την προσπάθεια των παιδιών στέλνοντας βιβλία. Εμείς από την πλευρά μας σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων και συντονίστρια του Νοιάζομαι & Δρω Χρύσα Κουράκη, εργαστήκαμε εθελοντικά για αυτό το σκοπό. Δημιουργήσαμε (συγγραφή, εικονογράφηση και βιβλιοδεσία) ένα βιβλίο το οποίο θα διαθέσουμε στη συμβολική τιμή του 1€. Με τα έσοδα θα αγοράσουμε λογοτεχνικά βιβλία για τον εμπλουτισμό μιας Βιβλιοθήκης προσβάσιμης σε ΌΛΟΥΣ!

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας
και τη συμμετοχή σας στη δράση μας!

Στα πλαίσια των παραπάνω δράσεων μαθητές του Σχολείου μας θα επισκεφθούν τον κινηματογράφο «Αλίκη» την Τετάρτη 2 Μαίου 2018 όπου ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος θα μιλήσει στους μαθητές και θα διαβάσει παραμύθια.

 

Ενημέρωση γονέων μαθητών Ολοήμερου.

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 3 Μαίου 2018 στις 12.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των γονέων των μαθητών του Ολοήμερου Σχολείου. Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία.

Σεμινάριο – Μη λειτουργία σχολείου.

Την Τρίτη 24-04-2018, το σχολείο δεν θα λειτουργήσει καθώς το εκπαιδευτικό προσωπικό θα παρακολουθήσει επιμορφωτική ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου 3ηςΠεριφέρειας Ειδικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου.

Δημιουργίες για το Πάσχα.

Το Πάσχα έφτασε και φέρνει μαζί του τις σχολικές διακοπές.

Τα παιδιά του σχολείου μας, από τα πρωινά και τα τμήματα του ολοήμερου, δημιουργούν με έμπνευση για τις γιορτές.

Όλοι μαζί βάψαμε κόκκινα αυγά, φτιάξαμε κουλουράκια, δημιουργήσαμε λαμπάδες και φτιάξαμε καλαθάκια με χαρτοκοπτική και ζωγραφική.