Το Ολοήμερο δημιουργεί για την εθνική επέτειο.

Τα παιδιά του Ολοήμερου, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, έφτιαξαν υπέροχες σημαιούλες τιμώντας της εθνική επέτειο και τον Εθνικό μας Ύμνο.

25 Μαρτίου. Η γιορτή μας.

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 γιορτάσαμε στο σχολείο  μας την επέτειο της Επανάστασης του 1821.

Τα παιδιά μας, με ποιήματα, σκετς και χορό, τίμησαν τους ήρωες της επανάστασης και τη διπλή γιορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Απελευθέρωσης.

Μπράβο στα παιδιά και τους δασκάλους τους, που με κόπο ετοίμασαν αυτή την ωραία γιορτή.

Εορτασμός 25ης Μαρτίου. Πρόγραμμα σχολείου.

Σας ενημερώνουμε ότιο την Παρασκευή 23-3-2018, οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά αστο σχολείο το πρωί και θα αποχωρήσουν στις 09.45΄π.μ. , μετά τη λήξη της σχολικής εορτής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

 

έργο παιδιών του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίου Στεφάνου (https://hartaetoi.wordpress.com/)

Στις 30-3-2018 θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών του σχολείου στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.

Επίσκεψη στο “Σχολείο Παιχνιδιού”.

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το “Σχολείο Παιχνιδιού” στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί, με χαρά και μεγάλο ενδιαφέρον, πήραν μέρος σε  δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιοί, με την καθοδήγηση των υπευθύνων του χώρου.

 

Προσφορά γονέων και κηδεμόνων.

Με πρωτοβουλία τους, γονείς και κηδεμόνες παιδιών του σχολείου μας έβαψαν τα κάγκελα και τοποθέτησαν ελαστικό τάπητα σε ένα από τα προαύλια.

Τα έξοδα καλύφθηκαν από τους ίδιους.

Τους ευχαριστούμε ολόψυχα, για την πρωτοβουλία αυτή, που όπως και άλλες, μας στηρίζουν σε δύσκολες εποχές.

Το Ολοήμερο δημιουργεί.

Παιδιά των τμημάτων Ολοήμερου δημιούργησαν πολύ όμορφες μολυβοθήκες για το σπίτι και την τάξη τους. Τα τμήματα του Ολοήμερου συνεχίζουν τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών του σχολείου με δραστηριότητες που ενισχύουν την αυτοεικόνα τους και τους δίνουν χαρά μέσα από τη συνεργασία και την επιβράβευση.

Ενημέρωση από κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018, επισκέφτηκε το σχολείο μας κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνος αποτελούμενο από την Ανθυπαστυνόμο κ. Μπαντιδάκη Ευαγγελία, τον Αστυφύλακα κ. Ποζίδη Γρηγόριο και την πολιτική υπάλληλο κ. Μπίτσιου Βαρβάρα.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια προγράμματος για τα επαγγέλματα και μίλησαν σε παιδιά του σχολείου μας για το επάγγελμα του αστυνομικού, αλλά και γενικά για θέματα ασφάλειάς τους.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, απηύθυναν ερωτήσεις στους αστυνομικούς και μίλησαν αρκετή ώρα μαζί τους, με μεγάλο ενθουσιασμό.

Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μαραθώνος και το κλιμάκιο για την βοήθειά τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Ανθυπαστυνόμο κ. Μπαντιδάκη για την εξαιρετική παρουσίαση, που ενθουσίασε τα παιδιά!

 

 

 

 

 

 

 

Επίσκεψη στον κινηματογράφο.

 

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν ταινία κινουμένων σχεδίων, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αλίκη. Ευχαριστούμε τον Δήμο Μαραθώνος και προσωπικά τον κ. Κριμάνταλη, για το όμορφο πρωινό που προσέφεραν στα παιδιά μας.

“Νοιάζομαι και Δρω” με βιβλία.

Στα πλαίσια του προγράμματος “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ”, η Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Μαραθώνος, η οποία δημιουργήθηκε από σχολεία της περιοχής μας, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα παράρτημα στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης. Σκοπός της δράσης είναι η πρόσβαση των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου σε βιβλία της Δανειστικής Παιδικής Βιβλιοθήκης.

Ευχαριστούμε πολύ τους συντελεστές του προγράμματος, συναδέλφους εκπαιδευτικούς, για την προσφορά!