Το δέντρο των συναισθημάτων.

Στα πλαίσια προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιείται με παιδιά της Ε2 και της Στ΄ τάξης, φτιάξαμε το δέντρο των συναισθημάτων. στα κλαδιά του κρεμάσαμε τα “φρούτα” των συναισθημάτων μας και θα μιλήσουμε γι αυτά.

Εκπαιδευτικοί του προγράμματος: Ζωή Παπαματθαίου, Ειρήνη Παπαγεωργίου, Κώστας Διαμαντής

Γνωρίσαμε την Κυρα-Σαρακοστή.

Μετά την ΚΑθαρή Δευτέρα, τα παιδιά της Α΄ και της Δ΄ τάξης, γνωρίσαμε και φτιάξαμε την Κυρα-Σαρακοστή με τα 7 της πόδια, ένα για κάθε εβδομάδα που έμεινε μέχρι το Πάσχα.

Καλή Σαρακοστή!

 

 

Ανακοίνωση σεμιναρίου. Μη λειτουργία σχολείου.

Έχοντας υπόψη το με Α.Π. 80/20-02-2018 έγγραφο της Σχολικής Συμβούλου 3ης Περιφέρειας ΕΑΕ, σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 26/02/2018 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει, διότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα παρευρεθούν στην 1η Επιμορφωτική Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης υπό την αιγίδα της παραπάνω Σχ. Συμβούλου.

Από τη διεύθυνση του σχολείου.

Προσφορά προσκλήσεων.

Ευχαριστούμε την Γαϊδουροχώρα στο Κορωπί για τη δωρεάν διάθεση τριών διπλών προσκλήσεων για τα παιδιά του σχολείου μας.

Οι προσκλήσεις κληρώθηκαν σε τρεις μαθητές του σχολείου μας.

Υπεύθυνοι της γαΙδουροχώρας:

Τατιάνα Παπαμόσχου

Δημήτρης Στουπάκης

Ένας κλόουν στο σχολείο μας.

Στιγμές διασκέδασης και χαράς πρόσφερε στα παιδιά μας η κλόουν που επισκέφτηκε στις 13/2/2018 το σχολείο μας, όπως κάθε χρόνο, προσφορά της σοκολατοποιίας ΙΟΝ. Γέλασαν και έπαιξαν μαζί της στο κλίμα των ημερών της αποκριάς.

 

 

«Επικαιροποίηση φοίτησης μαθητή στο Ολοήμερο Σχολείο».

Έχοντας υπόψη το άρθρο 3 παράγραφος 13 του Νόμου 2103/19-06-2017, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τη συνέχιση ή τη διακοπή της φοίτησης του παιδιού σας στο Ο.Σ. σε καθημερινή βάση, το αργότερο μέχρι 15-02-2018.

Ο Διευθυντής

Χ. Παπαϊωάννου

Στολίσαμε την αμυγδαλιά.

Αφού βγήκαμε στο κήπο μας και μετρήσαμε τις ανθισμένες αμυγδαλιές, στολίσαμε την τάξη μας με τα κλαδιά τους και ζωγραφίσαμε, όλοι μαζί, την αμυγδαλιά, που από σήμερα στολίζει την τάξη μας, το Ε2.

Περιμένουμε τώρα την άνοιξη να έρθει.

 

 

 

Επίσκεψη στο Παιδικό Μουσείο.

Τη Δευτέρα 12-2-2018 μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο. Εκεί έλαβαν μέρος σε διαδραστικό πρόγραμμα για το σώμα μας.

Συζητήσαμε, κινηθήκαμε συνειδητοποιώντας τα μέρη του σώματός μας και ζωγραφίσαμε την αυτοπροσωπογραφία μας.

Μάθαμε, περνώντας υπέροχα.

Ενημέρωση γονέων από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 22-2-2018 και ώρα 13.15-14.00 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο ενημερωτική συνάντηση γονέων με το εκπαιδευτικό προσωπικό για την πρόοδο των μαθητών.

Η παρουσία των γονέων κρίνεται απαραίτητη.

Πρόγραμμα για το ψωμί.

Στις 25 Ιανουαρίου 2018 οι μαθητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο του Βαρνάβα όπου έγινε ξενάγηση στους χώρους του και συμμετείχαν στο βιωματικό-θεραπευτικό πρόγραμμα ¨καλλιέργεια και ψωμί”. Γνώρισαν την καλλιέργεια του σιταριού και έμαθαν πώς φτιάχνεται το ψωμί, τώρα αλλά και στο παρελθόν. Ζυμώσαμε όλοι μαζί “λαζαράκια” που τα ψήσαμε την επομένη στο σχολείο. Την επομένη επίσης, η Δ΄ τάξη, ζύμωσε και έψησε στο σχολείο υπέροχες κουλούρες!