Διασκέδαση με τον Άγιο Βασίλη.

Την Τετάρτη 20/12/2017, τα παιδιά των σχολείων μας παρακολούθησαν μια πολύ χαρούμενη παράσταση με τον Άγιο Βασίλη, στο θέατρο του Ιδρύματος. Γέλασαν, διασκέδασαν, χόρεψαν και συμμετείχαν με μεγάλη χαρά!

Παραμύθια στο Φουαγιέ του Εθνικού Θεάτρου.

Για τρίτη χρονιά το Εθνικό Θέατρο σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από το 2016, ανοίγει την αγκαλιά του μέσα από τα λαϊκά παραμύθια, για να ανταμώσουν άνθρωποι, ιστορίες, συναισθήματα, εσωτερικοί διάλογοι, θετικά μηνύματα και να συναντηθούν ένας κόσμος που έφυγε με έναν κόσμο που φτιάχνεται, να συνομιλήσουν το σήμερα με το αύριο, μέσα από ιστορίες υφασμένες από το δοκίμι των καιρών. Παραμύθια λαϊκά απ’ τις άκρες της γης και τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, μαζί με τραγούδια ειδικά φτιαγμένα για τις ιστορίες που ακούγονται, συναντούν μικρούς και μεγάλους σε προκαθορισμένα ραντεβού. Ο μουσικός Φ. Πλακιάς συνθέτει τραγούδια εμπνευσμένα και συνδεδεμένα με τα παραμύθια που επιλέγονται κάθε φορά και μελοποιεί πάνω σε εξαιρετικούς στίχους δικούς του και του Δημήτρη Φιλελέ.Τα τραγούδια λειτουργούν άλλοτε σχολιαστικά κι άλλοτε επιτατικά στη δράση, και η κατά συνθήκη αφήγηση από τον αφηγητή-παραμυθά Δημήτρη Β. Προύσαλη ξετυλίγεται τελείως διαφορετική από χώρο σε χώρο, από δομή σε δομή και από ακροατήριο σε ακροατήριο, ακόμη κι όταν ακούγεται η ίδια ιστορία. Εδώ έχουμε την λειτουργία της παραλλαγής, κύριο χαρακτηριστικό των λαϊκών παραμυθιών και της παραδοσιακής αφηγηματικής προσέγγισής τους.

Η δράση αυτή απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών και νέων, σε περιθωριοποιημένες συλλογικότητες, σε άτομα υπό τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού, σε ομάδες με μειωμένη πρόσβαση στα πολιτιστικά δρώμενα, σε ανθρώπους που προσπαθούν και μπορούν να στηριχτούν μέσα από τον ανώνυμο λαϊκό λόγο των πολλών και τις μελωδίες που τον συνοδεύουν και τον αναδεικνύουν.

Στην διετία 2015-2017 υλοποιήθηκαν 225 παραστάσεις αφήγησης μετά από προσκλήσεις 80 φορέων σε περισσότερα από 3750 παιδιά και ενηλίκους

Είναι ένα κέρασμα πολιτισμού με τη ζεστασιά του παραμυθιακού λόγου, που συνομιλεί με μουσικές και με το νοιάξιμο του Εθνικού Θεάτρου για την Τέχνη και τον Άνθρωπο.

Προφορική αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης

Στίχοι: Δημήτρης Φιλελές-Φίλιππος Πλακιάς/Μουσική: Φίλιππος Πλακιάς

Πληροφορίες-εκδήλωση ενδιαφέροντος: 210-5288179

Οι «παραμυθάδες» του Εθνικού Θεάτρου, που έρχονται και στο σχολείο μας και αφηγούνται με τον ξεχωριστό τους τρόπο παραμύθια στα παιδιά μας, θα διαβάζουν παραμύθια και στο Φουαγιέ του Εθνικού Θεάτρου. Η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν και θα γίνεται στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου ώρα 15:00

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου ώρα 15:00

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου ώρα 15:00

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ώρα 15:00

Σάββατο 6 Ιανουαρίου ώρα 15:00

Έναρξη λειτουργίας Ολοήμερου Προγράμματος.

Από σήμερα, Τρίτη 12/12/2017, ξεκινά η λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος του σχολείου μας.

Το ολοήμερο λειτουργεί καθημερινά, από τις 13.15 μέχρι τις 16.00. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται δραστηριότητες από τις εξής ειδικότητες εκπαιδευτικών: δασκάλα, εικαστικών, μουσικής.

Οι μαθητές και κατά την επιστροφή τους εξυπηρετούνται από σχολικό λεωφορείο.

Επίσκεψη στο SANTA CLAUS KINGDOM

Την Κυριακή 17/12/2017 στις 11.00 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου θα επισκεφτεί το MEC Παιανίας (Λεωφόρος Λαυρίου 301), όπου θα παρακολουθήσουν το Santa Claus Kingdom με δωρεάν είσοδο για γονείς και παιδιά.

Παρακαλούμε να δηλώσετε μέχρι τις 14/12/2017, τη συμμετοχή σας στην επίσκεψη, καθώς και τον αριθμό των ατόμων, χρησιμοποιώντας το ενημερωτικό που έχει δοθεί στα παιδιά.

Ευχαριστήριο.

Ευχαριστούμε θερμά το Δ.Σ. του μη κερδοσκοπικού Σωματείου «ΑΝΕΛΙΞΗ» για την τόσο μεγάλη και σημαντική προσφορά ηλεκτρονικού υλικού στο Σχολείο .

Ευχαριστούμε επίσης την κ. Τσίγκου Αγγελική, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την μεσολάβηση της γι αυτή την προσφορά, όπου συνεπικουρούμενη από το Διευθυντή του Σχολείου και το προσωπικό είχε αίσιο τέλος.

Κοινές δραστηριότητες με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2017, ομάδα μαθητών του σχολείου μας επισκέφτηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης.

Εκεί, μαζί με παιδιά του σχολείου αυτού, τα παιδιά μας έλαβαν μέρος σε ποικιλία δραστηριοτήτων, κίνησης και αθλητικών παιχνιδιών, εικαστικών και μουσικής. Διασκέδασαν, αθλήθηκαν, ζωγράφισαν χριστουγεννιάτικα δέντρα, έπαιξαν μουσικά παιχνίδια και τραγούδησαν τα κάλαντα.

Η εμπειρία ήταν υπέροχη, την χάρηκαν όλα τα παιδιά και μέσα από αυτή ήταν φανερό πως βγήκαν ωφελημένα, τόσο τα παιδιά του σχολείου μας όσο και τα παιδιά του σχολείου που μας φιλοξένησε.

Ευχαριστούμε τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάκρης για την υπέροχη φιλοξενία και τη βοήθεια, τον Διευθυντή του σχολείου κ. Σπέγκο, την υποδιευθύντρια, τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής και Εικαστικών και τον εκπαιδευτικό Μουσικής. Ευχαριστούμε επίσης τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που συνόδευσαν τα παιδιά.

Τέλος πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά μας, που ανταποκρίθηκαν με υπέροχο τρόπο στη διαδικασία αυτή!

Επίσκεψη στο κτήμα “Ζαχαίος”.

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, το σχολείο μας επισκέφτηκε το κτήμα “Ζαχαίος” στην Παιανία.

Τα παιδιά μας πήραν μέρος σε βιωματικό πρόγραμμα με θέμα την ελιά. Μαζέψανε ελιές, είδανε το λιοτρίβι, τη διαδικασία παρασκευής σαπουνιού, πλάσανε λαδοκούλουρα και έπαιξαν τον αγώνα της Αθηνάς με τον Ποσειδώνα για την αφιέρωση της Αθήνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δραστηριότητες για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) ομάδα μαθητών του Σχολείου στις 08/12/2017 θα επισκεφθεί το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μάκρης και, μαζί με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού του παραπάνω σχολείου, θα πραγματοποιήσουν αθλητικές και εικαστικές δραστηριότητες.