Το σχολείο μας

 

IMG 9871Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Μάκρης, είναι οργανικά 12/θέσιο. Το Σχολικό Έτος 2023-2024 λειτουργεί με 9 τμήματα, στα οποία φοιτούν 38 μαθήτριες και μαθητές, Δημοτικού Σχολείου, ηλικίας 6 έως 14 ετών.

Το σχολείο μας στεγάζεται σε 3 κτίρια που παραχωρεί το Ίδρυμα για το Παιδί “Παμμακάριστος”. Στην ίδια έκταση βρίσκονται τα κτίρια του ιδρύματος (διοίκηση, οικοτροφείο και εργαστήρια) και το ΕΕΕΚ Νέας Μάκρης. Η διεύθυνση είναι Λεωφόρος Μαραθώνος 1, ΤΚ 19005, Νέα Μάκρη.

Το πρόγραμμα λειτουργίας είναι, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το εξής:

Έναρξη – λήξη μαθημάτων βασικού προγράμματος 8.15΄-13.15΄

Υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας ολοήμερου – προαιρετικού προγράμματος (13.15΄-16.00΄), για όσα παιδιά το αιτούνται.

Οι μαθητές μας προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και όσοι από αυτούς το επιθυμούν, μεταφέρονται δωρεάν με λεωφορεία που μισθώνει η Περιφέρεια Αττικής.

Στα περιεχόμενα του προγράμματος, περιλαμβάνονται αντικείμενα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσαρμοσμένα κατάλληλα και βασισμένα σε εξατομικευμένες πρακτικές.

Επιπλέον πραγματοποιούνται διάφορες δραστηριότητες, ενίσχυσης των μαθητών και της ένταξής τους στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, όπως συνεργασίες με γειτονικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία και εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Εικόνες πριν την αλλαγή του σχολείου μας:

 

Εικόνες μετά την αλλαγή του σχολείου μας:

IMG 6795

 

 

Αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης:

IMG 6952