Ένας παραμυθάς στο σχολείο μας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το σχολείο μας φιλοξένησε τον παραμυθά κ. Ιορδάνη Καλαϊτζίδη, έπειτα από πρόσκληση της υπεύθυνης της σχολικής βιβλιοθήκης,κ. Ανδρεάννας Μπουλτούκη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες , χωρισμένοι ανά δύο τάξεις, συμμετείχαν διαδραστικά σε παραμύθια που ζωντάνεψαν μέσα από θεατρική αναπαράσταση και κουκλοθέατρο. Γνωστές ιστορίες, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πινόκιο, παρουσιάστηκαν με έναν διαφορετικό, ανατρεπτικό τρόπο, ενώ τα παιδιά είχαν ενεργό ρόλο, συμμετέχοντας και τα ίδια στην εξέλιξη των ιστοριών.

Μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες, όπως η αλλαγή του τέλους ενός παραμυθιού και η σύνθεση μιας νέας ιστορίας με λέξεις που προέκυψαν από τα ίδια τα παιδιά, ενισχύθηκε η φαντασία και η έκφρασή τους.

Η επίσκεψη αυτή άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, γέλασαν, συμμετείχαν και, το σημαντικότερο, ήρθαν πιο κοντά στον κόσμο του βιβλίου με έναν τρόπο ζωντανό και ευχάριστο.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.