3η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία

Η αναπηρία από μόνη της δεν είναι εμπόδιο για την εξέλιξη των ατόμων με αναπηρία ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Η κοινωνία οφείλει να αλλάξει, να συμπεριλάβει και να προάγει με κάθε εφικτό τρόπο την κοινωνική τους ενσωμάτωση και την ένταξη τους στην εργασία.
Το σκοπό αυτό προάγει και η συνεργασία μας με την ΜΚΟ «Κήποι της Λυσούς» Πρόκειται για μια ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Βιολογική Καλλιέργεια από άτομα με αναπηρία, υπό την επίβλεψη εκπαιδευτών. Στους κήπους απασχολούνται απόφοιτοι των ειδικών σχολείων και εκπαιδεύονται στην βιολογική παραγωγή προϊόντων, τα οποία πουλούν στην βιολογική αγορά της πόλης κάθε Σάββατο.
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ( 3 Δεκεμβρίου ) , ξεκινήσαμε μια συνεργασία για στην διαμόρφωση ενός μικρού λαχανόκηπου στο σχολείο μας και γενικότερα την περιποίηση του κήπου μας. Εκπαιδευτές, εκπαιδευόμενοι και μαθητές εργάστηκαν μαζί σε κλίμα χαράς και αγάπης για το σχολείο, δίνοντας το μήνυμα της συνέχειας στην εκπαίδευση τους και την προαγωγή της εργασιακής τους αποκατάστασης. Για τα παιδιά του κήπου της Λυσούς ήταν η πρώτη τους εργασία εκτός του χώρου τους. Μας χαροποιεί και μας συγκινεί που ξεκίνησαν από εδώ, το πρώτο τους σχολείο και ευχόμαστε να βρουν ανταπόκριση και από άλλους φορείς που θα στηρίξουν την προσπάθειά τους και την εργασιακή τους εξέλιξη. Τέτοιες προσπάθειες αξίζουν αναγνώρισης και ενίσχυσης.

.

Αφήστε μια απάντηση