3 Δεκεμβρίου : Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το σχολείο μας δέχθηκε μια επίσκεψη από τους μαθητές της Β’ Δημοτικού του γειτονικού 18ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Ο σκοπός της συνάντησης μας ήταν να γνωριστούμε μεταξύ μας καλύτερα, πλέκοντας τον ”ιστό της γνωριμίας”,  να κατανοήσουμε την έννοια της διαφορετικότητας μέσω του παραμυθιού ”το κάτι άλλο” αλλά και να μπούμε για λίγο στη θέση των ατόμων που δεν είναι σε θέση  να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους , δημιουργώντας μια ομαδική ζωγραφιά με το στόμα.

Εκ του αποτελέσματος, φάνηκε πως οι μαθητές και των δύο σχολείων απόλαυσαν τις κοινές δράσεις και δημιούργησαν νέες φιλίες. Αναμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη μας συνάντηση!!!

  

Αφήστε μια απάντηση