ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2024
Την Πέμπτη 8 Μαρτίου- Τσικνοπέμπτη– ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου ανέλαβε την πρωτοβουλία και τιμώντας το έθιμο του «τσικνίσματος» πρόσφερε στους μαθητές και τις μαθήτριες σουβλάκια και χυμούς . Ακολούθησε πάρτι με χορούς και τραγούδια στο προαύλιο του σχολείου. Όλοι οι μαθητές, μασκαρεμένοι ή μη, διασκέδασαν με την ψυχή τους μιας και οι καιρικές συνθήκες ήταν υπέροχες. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο για την προσφορά του!
Στη διάρκεια της εβδομάδας της αποκριάς όλες οι τάξεις έφτιαξαν με μεράκι και χαρά αποκριάτικες μάσκες και κατασκευές!
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ξεφάντωσαν με την ψυχή τους και συμμετείχαν με χαρά και ενθουσιασμό σε διάφορες αποκριάτικες δραστηριότητες. Αρχικά , η Στ΄ τάξη τέλεσε «Γάμο», με νύφη, γαμπρό , κουμπάρα, παπά, καλεσμένους, προσκλητήρια, στέφανα και βέρες!!! Ακολούθησε γαμήλιο πάρτι, στο οποίο οι «νεόνυμφοι» φίλεψαν όλους τους καλεσμένους με διάφορα εδέσματα και αναψυκτικά.
Στη συνέχεια, στο προαύλιο του σχολείου όλα τα παιδιά συμμετείχαν σε αποκριάτικα παιχνίδια και δρώμενα μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Αφού κατάφεραν να σπάσουν την ΠΙΝΙΑΤΑ μοιράστηκαν τις λιχουδιές που αυτή έκρυβε μέσα της! Έπλεξαν και ξέπλεξαν χορεύοντας το Γαϊτανάκι και απόλαυσαν τον παραδοσιακό χορό «Πως το τρίβουν το πιπέρι;» Η εκδήλωση πλαισιώθηκε τόσο από παραδοσιακές όσο και μοντέρνες μουσικές επιλογές τις οποίες πραγματικά απολαύσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι. Και του χρόνου με υγεία!!!
ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!














