Ανακοίνωση της ψυχολόγου του σχολείου

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε την προσέλευση και απασχόληση  της αναπληρώτριας ψυχολόγου, κ. Φωτεινής Νούλα στο σχολείο μας, η οποία θα βρίσκεται μαζί μας κάθε Παρασκευή από τις 8.15 ως τις 13.15.

Ο ρόλος της ψυχολόγου στο πλαίσιο του σχολείο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καθηκόντων:

  • Εντός σχολικού ωραρίου, αναλαμβάνει υποστηρικτή και συμβουλευτική διαδικασία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς (ατομικά ή ομαδικά) εάν κριθεί απαραίτητη.
  • Προάγει την ψυχική υγεία των παιδιών στο πλαίσιο της τάξης και του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς με παρεμβάσεις στην τάξη ή σε ομάδες μαθητών.

Για μαθητές

  • Εάν ένας μαθητής/ μαθήτρια επιθυμεί συνάντηση απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή κηδεμόνων ή εχόντων την επιμέλεια, με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης.
  • Στις περιπτώσεις που ο μαθητής/μαθήτρια δέχεται ψυχοθεραπευτική υποστήριξη εκτός σχολείου, δεν εντάσσεται σε πρόγραμμα ατομικής συμβουλευτικής υποστήριξης.

Για γονείς

  • Παρέχει υποστήριξη σε γονείς/κηδεμόνες για ζητήματα που αφορούν το παιδί και το σχολείο.
  • Σε περίπτωση που ως γονείς/κηδεμόνες επιθυμείτε συνάντηση μαζί της, θα ήταν καλό να καλείτε στο σχολείο τις Πέμπτες για να κλείσετε ραντεβού ή να στείλετε email στην παρακάτω διεύθυνση: foti_nou@sch.gr. Στο θέμα του email να αναγράφονται το σχολείο, το ονοματεπώνυμο του μαθητή/μαθήτριας, το τμήμα και εν συντομία το αίτημά σας. Δε θα δίνονται απαντήσεις συμβουλευτικής φύσεως στο email.
  • Η ψυχολόγος θα σας δέχεται μόνο κατόπιν ραντεβού, το οποίο μπορεί να πραγματοποιείται είτε τηλεφωνικά είτε δια ζώσης σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο του σχολείου, με στόχο να τηρείται το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων.Λήψη αρχείου