Το σχολείο μας,  συνεχίζοντας για δεύτερη χρονιά τις εθελοντικές του δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει την πανελλήνια εβδομάδα εθελοντισμού, τις παρακάτω δράσεις:

ΔΕΥΤΕΡΑ 01/04/2019: Ο κος Πυρουνάκης,εκπρόσωπος του κέντρου «Φωλιά» στην Ελευσίνα θα παραλάβει από το σχολείο μας τα είδη που έχουν συγκεντρώσει γονείς και μαθητές του τμήματος Γ3.

Το Γ3 θα τοποθετήσει στο χώρο του σχολείου πινακίδες που έχει ετοιμάσει και αφορούν συστάσεις για την καθαριότητα του χώρου τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο λόγω σοβαρού προβλήματος που έχουμε κατά τις βραδινές ώρες με την καθαριότητα του αύλιου χώρου.

Το Γ1 και Γ2 θα τοποθετήσουν περιμετρικά του σχολείου δοχεία τροφής και νερού για τα αδέσποτα της περιοχής.

Τρίτη 02/04/2019: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Η Α΄τάξη θα επισκεφτεί εθελοντικά τη βιβλιοθήκη του Δήμου και θα βοηθήσει στην τοποθέτηση των βιβλίων και στην οργάνωση του παιδικού τμήματος.

Σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου καθώς και με γονείς, θα τοποθετήσουμε έξω από το σχολείο μας μια μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη.

Τετάρτη 03/04/2019:

Η Δ΄τάξη θα καθαρίσει τον κήπο και τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου και στη συνέχεια θα φυτέψει βελανιδιές.

Πέμπτη 04/04/2019

Η Στ΄ τάξη σε συνεργασία με γονείς και το Δήμο Ασπροπύργου θα καθαρίσουν και θα περιποιηθούν τον ιστορικό  χώρο της Φρυκτωρίας  στη διασταύρωση Ασπροπύργου.

Παρασκευή 05/04/2019

Η Ε΄τάξη θα φυτέψει ένα ολόκληρο παρτέρι στην μία πλευρά του σχολείου για να βάλει χρώμα στη ζωή μας!

Κάθε τμήμα του σχολείου μας θα γράψει τη δική του όμορφη λέξη-σύνθημα  για να στολίσουμε την αυλή μας.

Ένα μεγάλο πανώ με συνθήματα για το περιβάλλον και την ανακύκλωση θα δημιουργηθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριές μας για να αναδείξουμε το πρόβλημα της περιοχής.

 

Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού