Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε για τα εξής που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου από τις 15/09/20 και μέχρι νεοτέρας.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά στο διάστημα 8:00–8:15 π.μ. Όχι νωρίτερα ούτε αργότερα. Θα εισέρχονται στο σχολείο από τρεις εισόδους  οι οποίες θα ανοίγουν ακριβώς στις 08.00 ως εξής:

Οι μαθητές/μαθήτριες των Α και Β΄τάξεων θα εισέρχονται από την πόρτα της Πλατείας Ηρώων.

Οι μαθητές/μαθήτριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων από την πόρτα της αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος.

Οι μαθητές/μαθήτριες των Ε και Στ΄ τάξεων από την κεντρική είσοδο στην οδό Πλάτωνος.

Από τις ίδιες πόρτες θα γίνεται και η αποχώρηση. 

 Α ΚΑ Β ΤΑΞΕΙΣ:

Η αποχώρηση των τμημάτων θα γίνεται με την εξής σειρά: Β1 Β2 Α1 Α2

Γ΄ΚΑΙ Δ΄ΤΑΞΕΙΣ:

Η αποχώρηση των τμημάτων θα γίνεται με την εξής σειρά: Γ1 Γ2 Γ3 Δ1 Δ2

Ε΄ΚΑΙ ΣΤ΄ΤΑΞΕΙΣ:

Η αποχώρηση των τμημάτων θα γίνεται με την εξής σειρά: Ε1 Ε2 Ε3 ΣΤ1 ΣΤ2

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΣΥΝΩΣΤΙΖΕΣΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

 Τα αδέρφια δεν θα φεύγουν από την ίδια πόρτα αλλά από την πόρτα που μπαίνουν το πρωί γιατί δεν επιτρέπονται μεταφορές μαθητών/μαθητριών σε διαφορετικά τμήματα.

 Όλοι οι μαθητές/μαθήτριες θα τηρούν αποστάσεις μπαίνοντας και βγαίνοντας στο σχολείο, θα φορούν τη μάσκα τους και θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους, όπου θα τους υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα την 1η διδακτική ώρα σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και η πρωινή προσευχή θα γίνεται στις τάξεις.

Μαθητές που δεν φορούν μάσκα δεν είναι δυνατόν να εισέλθουν στο σχολείο.

Οι μαθητές/μαθήτριες θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν τις σκάλες ένας ένας, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα οδηγούνται και θα παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου, που έχει οριστεί για κάθε τμήμα, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Τα διαλείμματα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τα διάφορα τμήματα του σχολείου.

 

Τα παράθυρα των τάξεων θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών. Οι μαθητές πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές κ.λπ.), τα οποία όμως δεν θα πρέπει να ανταλλάσσουν.

 

Στις τάξεις υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά.

Λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών δεν θα λειτουργήσει ακόμη το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη. Θα ενημερωθείτε σύντομα με νεότερη ανακοίνωση. Οι εκπαιδευτικοί θα  δίνουν καθημερινό πρόγραμμα στους μαθητές για την επόμενη ημέρα.

Η είσοδος των γονέων αλλά και άλλων ενηλίκων δεν επιτρέπεται στο σχολείο παρά μόνον κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.(210 5572620)

Το σχολικό κυλικείο λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ε.Ο.Δ.Υ.

Καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί τους αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό. Επίσης να έχουν τα σακουλάκια με τις μάσκες τους.( Αν είναι πρακτικό ας έχουν ένα με καθαρές και ένα που θα βάζουν αυτές που φόρεσαν).

Η δ/ντρια

Θ. Γρομητσάρη