Ενημέρωση για λειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι τα Δημοτικά Σχολεία θα επαναλειτουργήσουν από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020.

Αναφορικά με τη λειτουργία του σχολείου μας τα τμήματα Α1, Α2, Β1, Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Δ3, Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2 θα μοιραστούν σε δύο υποτμήματα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτών των τμημάτων θα έρχονται εκ περιτροπής. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, οι μαθητές/μαθήτριες του α΄ υποτμήματος θα προσέρχονται στο σχολείο και θα παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ οι μαθητές/μαθήτριες του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα, οι μαθητές/μαθήτριες του α΄ υποτμήματος προσέρχονται και παρακολουθούν μαθήματα τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, ενώ του β΄ υποτμήματος τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Έτσι θα συνεχιστεί η λειτουργία του σχολείου μας και για τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι τη λήξη των μαθημάτων στις 26 Ιουνίου 2020.

Το μοίρασμα των υποτμημάτων γίνεται λαμβάνοντας υπόψη α)την αλφαβητική σειρά β)να έρχονται τις ίδιες ημέρες τα αδέλφια και γ)να υπάρχει ισομερισμός περίπου, αγοριών και κοριτσιών.

 Τα τμήματα Β2 και Β3, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα επειδή α) θα προσέλθουν λιγότεροι από 15 μαθητές/μαθήτριες και β) λόγω των μεγάλων αιθουσών, θα λειτουργούν καθημερινά με όλους τους μαθητές/μαθήτριές  τους.

Μέχρι το Σαββατοκύριακο θα σας αποσταλεί  ενημερωτικό email με το υποτμήμα που θα συμμετέχει το/τα παιδί/ά σας.

 Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο αυστηρά στο διάστημα 8:00–8:15 π.μ. Όχι νωρίτερα ούτε αργότερα. Θα εισέρχονται στο σχολείο από τρεις εισόδους  οι οποίες θα ανοίγουν ακριβώς στις 08.00 ως εξής:

Οι μαθητές/μαθήτριες των Α και Β΄τάξεων θα εισέρχονται από την πόρτα της Πλατείας Ηρώων.

Οι μαθητές/μαθήτριες των Γ και Δ τάξεων από την πόρτα της αίθουσας εκδηλώσεων που βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος.

Οι μαθητές/μαθήτριες των Ε και Στ΄τάξεων από την κεντρική είσοδο στην οδό Πλάτωνος.

Δηλαδή θα ανοίξουμε μία ακόμη πόρτα στην οδό Πλάτωνος. Όλοι οι μαθητλες/μαθήτριες θα τηρούν αποστάσεις μπαίνοντας στο σχολείο.

Από τις ίδιες πόρτες θα γίνεται και η αποχώρηση.  Τα αδέρφια δεν θα φεύγουν από την ίδια πόρτα αλλά από την πόρτα που μπαίνουν το πρωί.

Οι μαθητές/μαθήτριες θα πηγαίνουν αμέσως στις τάξεις τους, σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και η πρωινή προσευχή θα γίνεται στις τάξεις. Τα θρανία των μαθητών/μαθητριών θα είναι συγκεκριμένα και έχουν τοποθετηθεί στις αποστάσεις που προβλέπονται.

Στις τάξεις θα υπάρχει αντισηπτικό για όλα τα παιδιά.

Δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη.

Η είσοδος των γονέων αλλά και άλλων ενηλίκων δεν επιτρέπεται στο σχολείο.

Το σχολικό κυλικείο δεν θα λειτουργήσει. Τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό και νερό γιατί απαγορεύεται να πίνουν νερό από τις βρύσες του σχολείου. Επίσης, καλό είναι τα παιδιά να έχουν μαζί τους καπέλο και αντισηπτικά μαντηλάκια ή αντισηπτικό υγρό.

Ο κος Γιάννης του κυλικείου παρακαλεί όσους οφείλουν χρήματα στο κυλικείο να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατό μαζί του στο τηλέφωνο:6973033415

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα τηλέφωνα του σχολείου:210 5572620/621

Η Δ/ντρια του σχολείου

Οι εγκύκλιοι εδώ

ΕΞΕ – 63417 – 2020 – Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οδηγίες-για-δημοτικά-σχολεία

ΦΕΚ 2026-Β-2020

Αφήστε μια απάντηση