2 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας

3 Οκτ 2013

Με αφορμή την 2 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας, σας παραπέμπουμε στο μήνυμα της UNICEF. όπου αναφέρεται ότι “Με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής επετείου, η UNICEF ανανεώνει την πρόσκλησή της προς όλους, για συμμετοχή στην παγκόσμια πρωτοβουλία που ανέλαβε από φέτος «Τέλος στη Βία κατά των Παιδιών» καλώντας τους πολίτες σε όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν τη βία κατά των παιδιών, να συμμετάσχουν σε παγκόσμια, εθνικά ή τοπικά κινήματα για τον τερματισμό της και να φέρουν νέες ιδέες για συλλογική δράση με αυτό το στόχο.

Όπως δείχνουν τα διαθέσιμα στοιχεία και εκτιμήσεις:

  • Σε όλο τον κόσμο περίπου 1 δισεκατομμύριο παιδιά βιώνουν κακοποίηση στη ζωή τους. Στην Ανατολική και Νότια Αφρική πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι 1 στα 3 κορίτσια και 1 στα 5 αγόρια θα υποστούν σεξουαλική κακοποίηση πριν από την ηλικία των 18 ετών.
  • Η βία, η εκμετάλλευση και η κακοποίηση των παιδιών συχνά ασκείται από οικεία πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των γονέων, από άλλα μέλη της οικογένειας, κηδεμόνες, εκπαιδευτικούς, εργοδότες, αστυνομικούς, κρατικούς ή και μη κρατικούς λειτουργούς αλλά και άλλα παιδιά.
  • Καμία χώρα δεν είναι απαλλαγμένη από τη βία και μόνο ένα μικρό ποσοστό των πράξεων βίας, εκμετάλλευσης και κακοποίησης καταγγέλλονται και διερευνώνται, ενώ λίγοι είναι οι δράστες που λογοδοτούν.”

Διαβάστε τη συνέχεια του μηνύματος.

αλλά και το μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

 


Ενέργειες

Πληροφορίες



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *