Ιστορίες στο πανί… Kι έγινε το πανί καράβι…

3 Απρ 2013

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού « Η Ορεστίς» και ομάδα εκπαιδευτικών των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων του Άργους Ορεστικού επιλέγουν και παρουσιάζουν κινηματογραφικές ταινίες για παιδιά δημοτικού (και όχι μόνο).

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της « Ορεστίδος».

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Πρωί: 1η προβολή για μαθητές της Α΄ τάξης και ώρα 9.00 π.μ η ταινία «Ψηλά στον ουρανό» (Μετ.) διάρκεια 96΄

2η προβολή για μαθητές της Γ΄τάξης και ώρα 11.00 π.μ. η ταινία «Spirit» (Μετ.)  με διάρκεια 86΄

Απόγευμα: Προβολή της ταινίας «Μοντέρνοι καιροί» Τσάρλι Τσάπλιν ώρα 19.00 μ.μ  (βουβός κινηματογράφος)

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Πρωί: 1η προβολή για μαθητές της Β΄ τάξης και ώρα 9.00 π.μ η ταινία «Ο μικρός Νικόλας» (Μετ.)  με διάρκεια 91΄

2η προβολή για μαθητές της Δ΄ τάξης και ώρα 11.00 π.μ. η ταινία «Τεν Τεν» ( Υποτ.) με διάρκεια 107΄

Απόγευμα: Προβολή της ταινίας «Χάτσικο»( Υποτ.) ώρα 19.00 μ.μ.

Στις πρωινές προβολές οι μαθητές θα συμμετάσχουν κατά σχολείο και με το δάσκαλο της τάξης. Στις απογευματινές προβολές η προσέλευση θα είναι ελεύθερη για όλες τις ηλικίες.

Οι ταινίες θα προλογίζονται. Ακολουθούν οι περιλήψεις των ταινιών.

  • UP – Ψηλά στον ουρανό

Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν, ένας συνταξιούχος πωλητής μπαλονιών, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του: δένει στο σπίτι του χιλιάδες μπαλόνια και πετάει προς τα άγρια τοπία της Νότιας Αμερικής.

Στην πορεία όμως ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνος… Μαζί του βρίσκεται ο μεγαλύτερος «εφιάλτης», ένας 8χρονος λαθρεπιβάτης που ακούει στο όνομα Ράσελ και που θέλει επίσης να εξερευνήσει το άγνωστο.
Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν τους πιο εξωτικούς και παράξενους χαρακτήρες, σε μια περιπέτεια γεμάτη γέλιο, δράση αλλά και συναίσθημα.

  • Spirit

Οι περιπέτειες ενός αλόγου που μεγάλωσε στα οροπέδια του Γκραν Κάνιον, αιχμαλωτίστηκε από Αμερικανούς στρατιώτες που δεν κατάφεραν να το δαμάσουν, ελευθερώθηκε με τη βοήθεια ενός Ινδιάνου και είδε την ΄Αγρια Δύση να καταστρέφεται από τους λευκούς αποίκους.

  • HACHIKO: A DOG’S STORY-HACHIKO: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΚΥΛΟΥ

Ο Πάρκερ Γουίλσον, ένας μεσήλικας καθηγητής κολεγίου, βρίσκει εγκαταλειμμένο ένα πανέμορφο, αδέσποτο σκυλάκι, σπάνιας ράτσας, στον σταθμό του τρένου της μικρής πόλης Bedridge στο Rhode Island, όπου κατοικεί. Χωρίς δεύτερη σκέψη το παίρνει σπίτι του, με την πρόθεση να βρει το αφεντικό του και να το επιστρέψει. Παρά τις προσπάθειες του όμως κανένας δεν αναζητά τον σκύλο και έτσι ο Πάρκερ αποφασίζει να τον κρατήσει. Τον ονομάζει Χάτσικο και μια όμορφη σχέση αγάπης ξεκινά.

Κάθε μέρα, ο Χάτσικο συνοδεύει το αφεντικό του στο τρένο και κάθε απόγευμα βρίσκεται στην ίδια θέση, όπου τον περιμένει να επιστρέψει. Ο ισχυρός δεσμός δεν σταματάει ακόμα και όταν μια μέρα ο Πάρκερ δεν επιστρέφει ποτέ ξανά. Δείχνοντας την αφοσίωση του για τα επόμενα εννέα χρόνια, ο Χάτσικο πηγαίνει κάθε μέρα στο ίδιο σημείο και περιμένει…

Η ταινία είναι remake του ιαπωνικής παραγωγής φιλμ του 1987 με τίτλο «Hachiko Monogatari».
Βασίζεται σε αληθινή ιστορία και στο σημείο όπου περίμενε ο Χάτσικο το αφεντικό του υπάρχει ένα μπρούτζινο άγαλμα, που συμβολίζει την αγάπη, την αφοσίωση και την πίστη του…

  • Τεν Τεν

Ο Τεν Τεν, ένας ριψοκίνδυνος νεαρός δημοσιογράφος που διψά για περιπέτεια, θα βρεθεί στο στόχαστρο του μυστηριώδους, αποφασισμένου για όλα συλλέκτη Ιβάν Ιβάνοβιτς Σακχαρίν, όταν από καθαρή σύμπτωση θα πέσει στα χέρια του μια ρέπλικα του “Μονόκερου”, ενός φημισμένου ιστιοφόρου του 17ου αιώνα.

Εν αγνοία του Τεντέν, στα σπλάχνα της κρύβεται μια περγαμηνή, που αποτελεί το πρώτο από τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην ανακάλυψη του ανεκτίμητου θησαυρού του Κόκκινου Ράκαμ, ενός θρυλικού κουρσάρου που σκορπούσε τον τρόμο στην εποχή του.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο διαβολικός Σακχαρίν, ο οποίος θα επιχειρήσει να βγάλει από τη μέση τον Τεντέν, γεγονός που θα οδηγήσει τον τελευταίο σε μια ανεπανάληπτη όσο και ριψοκίνδυνη περιπλάνηση στα πέρατα του κόσμου, με μοναδική συντροφιά του τον θαλασσοδαρμένο φίλο του Καπετάνιο Χάντοκ και τον πιστό του σκύλο Μιλού, ένα πανέξυπνο λευκό φοξ τεριέ…

  • Modern Times- Μοντέρνοι καιροί (Τσάρλι Τσάπλιν)

Το ευφυές και προφητικό σχόλιο του Τσάπλιν (και η τελευταία βουβή ταινία του) πάνω στην παράνοια της βιομηχανικής εποχής, της μοντέρνας κοινωνίας και της τεχνολογικής προόδου.

Ο Τσάπλιν είναι ένας εργάτης φάμπρικας που προσπαθεί να συγχρονιστεί με τη γραμμή παραγωγής σφίγγοντας βίδες, ενώ το τυραννικό αφεντικό του παρακολουθεί το προσωπικό μέσα από μόνιτορ σαν άλλος «Μεγάλος Αδελφός». Όταν συναντάει και ερωτεύεται μια ορφανή κοπέλα του δρόμου, οι δυο τους ονειρεύονται μια πιο όμορφη και ήρεμη ζωή μακριά από τον αστικό εφιάλτη της μοντέρνας βιομηχανικής κοινωνίας, όμως μια σειρά από ατυχή περιστατικά τον καθιστούν διαρκώς παρεξηγημένο και κυνηγημένο.


Ενέργειες

Πληροφορίες



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *