“Είμαι κομμάτι του σχολείου μου”

Στα πλαίσια της διάχυσης του εσωτερικού κανονισμού του σχολείου μας, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε η δράση με τον τίτλο “Είμαι κομμάτι του σχολείου μου!”

Δημιουργήθηκαν αρχικά ηλεκτρονικά παζλ με έξι φωτογραφίες του σχολείου, μία για κάθε τάξη και μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας e-me κοινοποιήθηκαν σε όλους τους μαθητές.

Σε επόμενη φάση, κάθε μία φωτογραφία έγινε κλασσικό παζλ. Στα παιδιά μοιράστηκαν τα κομμάτια και τους ζητήθηκε να τα επιστρέψουν συγκεκριμένη μέρα στο σχολείο, τη μέρα της δράσης, αφού πρώτα σε συνεργασία με τους γονείς γράψουν στο πίσω μέρος έναν κανόνα του.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν και την Τετάρτη 11/5/2022 έφτιαξαν όλα μαζί τα παζλ. Στη συνέχεια δημιούργησε κάθε τάξη ξεχωριστά ένα <<πρωτόκολλο κανόνων>> και αφού το υπέγραψαν, το ανάρτησαν σε εμφανές σημείο του σχολείου.

Η αρμονική συνεργασία και η επικοινωνία των μελών της σχολικής κοινότητάς  μας  είναι  ο  πρωταρχικός οδηγός του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του.

Έτσι τα παιδιά μ’ αυτόν τον τρόπο συνειδητοποίησαν πως  όλοι μαζί και ένας προς ένας είμαστε κομμάτια αυτού του παζλ.

Ο καθένας στη θέση του έχει σημαντικό ρόλο για την επίτευξη των στόχων του σχολείου μας. Αν λείψει ένα κομμάτι όλης αυτής της ομάδας, το αποτέλεσμα δεν είναι ολοκληρωμένο.

Δείτε το Video με όλο το φωτογραφικό υλικό από τη συγκεκριμένη δράση εδώ