1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου

"ούτε τέχνη ούτε σοφίη εφικτόν εάν μη μάθη τις"

Σχολικός Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός στο Σχολείο μας

Σεπ 202220

imagesΓια το σχολικό έτος 2022 – 2023 , τοποθετήθηκε στο σχολείο μας  ο κ.  Σίδερης Νικόλαος, Ψυχολόγος  και η κ. Σαμαρά Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός  . Η συνεργασία με το σχολείο μας θα πραγματοποιείται  κάθε Τρίτη(από 27 Σεπτεμβρίου 2022).  Ειδικότερα η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός  θα συνεργάζονται  με τα ίδια τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, παρέχοντας, εντός του σχολείου  α) ψυχολογική υποστήριξη στις οικογένειες των μαθητών και μαθητριών  σε ομαδική ή ατομική βάση, η οποία ενδεικτικά περιλαμβάνει ενημέρωση σε σχέση με το πρόβλημα και τις μεθόδους παρέμβασης, εκπαίδευση για τις σχέσεις γονέων – παιδιού και την αντιμετώπιση προβλημάτων στο σπίτι, συμβουλευτική για συναισθηματική στήριξη σε θέματα οικογένειας, καθοδήγηση για την ανάγκη πρόσθετων ιατρικών, ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων και μεθόδων αποκατάστασης και β) συμβουλευτική υποστήριξη στο προσωπικό του σχολείου με σκοπό την επίλυση προβλημάτων των μαθητών, μαθητριών  και των οικογενειών τους.

Η συνεργασία του Ψυχολόγου  και της Κοινωνικής Λειτουργού με τους γονείς θα γίνεται κάθε Τρίτη, ύστερα από  συνεννόηση με το σχολείο.

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχολικός Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός στο Σχολείο μας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων