1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου

"ούτε τέχνη ούτε σοφίη εφικτόν εάν μη μάθη τις"

Πρωτόκολλο μέτρων αντιμετώπισης διασποράς Covid-19

Σεπ 202211

Σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας σχολικών μονάδων(ΦΕΚ 4695/Β/2022) η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για τους μαθητές όλων των τάξεων , τους εκπαιδευτικούς, το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Η μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας ,καθίσταται υποχρεωτική για διάστημα 5 ημερών, για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που  επιστρέφουν  στο σχολείο, μετά από 5 ημέρες ανάρρωσης στο σπίτι τους.

Τα πρωτόκολλα που θα ακολουθήσουν οι σχολικές μονάδες αναφέρονται με λεπτομέρειες στο ΦΕΚ 4695/Β/2022.

Συνοπτικά αναφέρονται τα παρακάτω:

1.Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων.

2.Υφίσταται η  Υποχρέωση διενέργειας εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) των μη εμβολιασμένων και μη νοσήσαντων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. -Ε.Β.Π

3.Εάν ένας/μία μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν σε παιδί με λοίμωξη COVID-19, εκτόςτου χώρου του σχολείου, παραμένει στο σπίτι, εφόσον διαπιστωθεί ότι αποτελεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19  σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα του θετικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου.Ωςημέρα 0 θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης.

4.Εάν αυτό συμβεί όταν είναι στο σχολείο, αποχωρεί από το χώρο του σχολείου μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους. Συστήνεται η υποβολή του σε εργαστηριακό διαγνωστικό έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊoύ COVID -19 (rapid-test) ή με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR).

Επιστροφή στο σχολείο ατόμων με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19

5.Ο/Η μαθητής/τρια ή ο ενήλικος μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο με χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας μετά την παρέλευση πέντε (5) ημερών απομόνωσης, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα 24ωρο χωρίς την χρήση αντιπυρετικών.

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρωτόκολλο μέτρων αντιμετώπισης διασποράς Covid-19    

Τα σχόλια είναι κλειστά.Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων