1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου

"ούτε τέχνη ούτε σοφίη εφικτόν εάν μη μάθη τις"

Θέματα λειτουργίας του σχολείου μας

Σεπ 202014

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας εξαιτίας του covid-19.

Σε ό,τι αφορά το σχολείο μας, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

 

  • Κατά την προσέλευσή τους οι μαθητές (από 8:00 – 8:15)  θα κατευθύνονται στην τάξη τους όπου θα τους περιμένουν οι εκπαιδευτικοί.

 

  • Οι γονείς δεν εισέρχονται στον αύλειο χώρο του σχολείου για την παράδοση το πρωί ή την παραλαβή το μεσημέρι, του παιδιού τους.

 

  • Παρακαλούμε ιδιαίτερα, κατά τη διάρκεια αποχώρησης των μαθητών στο σχόλασμα, να αφήνετε ελεύθερη την έξοδο στις αυλόπορτες του σχολείου, ώστε να μπορούν να εξέρχονται τα παιδιά χωρίς να συνωστίζονται και να τα  παραλαμβάνουν οι συνοδοί τους.

 

  • Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου  2020 τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 12: 25 μ.μ.. Την ημέρα αυτή δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο πρόγραμμα.

 

 

  • Από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά.(πρωινό και Ολοήμερο πρόγραμμα). Λήξη  πρωινού προγράμματος 15 μ.μ. και Ολοήμερου 16:00 μ.μ. Σύμφωνα με νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, θα γίνονται δεκτές αιτήσεις εγγραφής στο ολοήμερο και τώρα, χωρίς προϋποθέσεις.

 

 

  • Οι γονείς μπορούν να επισκέπτονται  το σχολείο, μόνο αν είναι απαραίτητο και  κατόπιν επικοινωνίας. Εξαιρούνται έκτακτες περιπτώσεις.

 

  • Η είσοδος όλων (μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων) στο σχολικό κτίριο θα γίνεται με υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να εκπαιδευτούν και να εξοικειωθούν στη σωστή χρήση της τόσο από εμάς τους εκπαιδευτικούς όσο και από εσάς τους γονείς. Σημειώνουμε επίσης πως εκτός από τη μάσκα που θα φορούν το πρωί όταν προσέρχονται σχολείοθα πρέπει να έχουν τουλάχιστον άλλη μία καθαρή σε σακουλάκι. Ακόμα, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, που δεν είναι υποχρεωτικό να φορούν μάσκα, θα πρέπει να την αποθηκεύουν σε σακουλάκι. και να έχουν  ατομικό αντισηπτικό για την υγιεινή των χεριών , διαφορετικά θα μπορούν να  πλένουν τα χέρια τους στις βρύσες της αυλής ή στις τουαλέτες.

 

  • Το κυλικείο του σχολείου μας θα λειτουργήσει κανονικά σε νέο πλαίσιο. Όλα τα προϊόντα που θα προσφέρονται στα παιδιά θα είναι συσκευασμένα ή τυποποιημένα ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

 

  • Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια νιώσει αδιαθεσία, θα ενημερώνεστε άμεσα από το σχολείο για την παραλαβή του παιδιού σας.

 

  • Κανένα παιδί δεν πρέπει να έρχεται στο σχολείο με συμπτώματα αδιαθεσίας ή δέκατα.

Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τις  μαθήτριες  και  τους γονείς

καλή και δημιουργική σχολική χρονιά με υγεία

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θέματα λειτουργίας του σχολείου μας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Γ. Παπανικολάου 34
Τηλ: 2223022265
Φαξ: 2223022521
Διευθυντής: Καραβάς Γ. Νικόλαος
Ηλ.Ταχ:
mail@1dim-aliver.eyv.sch.gr



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων