Τα δικαιώματα των παιδιών

Στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος του σχολείου μας, ως αναφορά τα δικαιώματα των παιδιών και την καταπολέμηση της σχολικής βίας και εκφοβισμού, πραγματοποιήσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στη Θήβα στις 27 Ιανουαρίου 2023.

Η δράση μας χωρίστηκε σε δύο μέρη: Οι τάξεις Α, Β και Γ παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας “Μαθαίνω να αγαπώ τον άνθρωπο” (Φωτόγραμμα) και επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θηβών.

Στη Βιβλιοθήκη τα παιδιά συμμετείχαν σε αναγνώσεις ιστοριών σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό και τα συναισθήματα. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με το βιβλίο και αναγνώρισαν την αξία του.

Ευχαριστούμε θερμά την προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θηβών κα Μάγδα Παπαδοπούλου και τους συναδέλφους της, για την άψογη φιλοξενία τους. τις δράσεις που διοργάνωσαν και για τα βιβλία που  μας χάρισαν να εμπλουτίσουμε τη δική μας Βιβλιοθήκη.

Επίσης, ευχαριστούμε και το “Φωτόγραμμα” για τη διοργάνωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποίησε θέτοντας πολύ σημαντικά θέματα και προβληματισμούς που αφορούν τη συμπεριφορά των παιδιών στο σχολείο δίνοντας ταυτόχρονα και εναλλακτικές λύσεις.

1 003 483x1024