Δημοσιεύθηκε στην Γενικά

International Children’s Books Day: April 2nd

Φέτος ξεκινήσαμε από νωρίς να ετοιμαζόμαστε στο μάθημα των Αγγλικών για τη Διεθνή Ημέρα Παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου.

Στην Α τάξη κάναμε αφήγηση στα Αγγλικά του παραμυθιού ‘O Φίφης και ο Σήφης’ , μιλήσαμε για το μήνυμα του βιβλίου και τα παιδιά ζωγράφισαν σελιδοδείκτες με τα ποντικάκια της ιστορίας να κοιτάζουν το φεγγάρι και να ονειρεύονται. Οι σελιδοδείκτες έχουν το μήνυμα ‘True friends always give a helping hand’- ‘Οι αληθινοί φίλοι πάντα βοηθάνε ο ένας τον άλλο’. Ετοίμασαν και ένα σελιδοδείκτη δώρο για την συγγραφέα του βιβλίου κ.Δενδρινού, που θα μας επισκεφτεί σύντομα.

Η Δ τάξη κατασκεύασε ένα κρυπτόλεξο με λέξεις-κλειδιά από το βιβλίο της κ.Δενδρινού ‘Το φιλαράκι μου’. Έψαξαν τις άγνωστες λέξεις στο λεξικό (σημαντική δεξιότητα), ετοίμασαν το κρυπτόλεξο ομαδικά (έγραψαν-ζωγράφισαν) και έφτιαξαν επιπλέον κάρτες για να παίξουν ένα παιχνίδι με τις υπόλοιπες τάξεις. Θα τους δείχνουν μια μια τις κάρτες ώστε να ψάξουν τις λέξεις και να τις κυκλώσουν.

Τέλος η Ε τάξη μετέφρασε στα Αγγλικά τη φετινή αφίσα της Διεθνούς Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Χρησιμοποιώντας παλιές σελίδες βιβλίων, μαρκαδόρους, νερομπογιές και με ην τεχνική του κολάζ δημιούργησαν τη δική τους τρισδιάστατη και πολύχρωμη εκδοχή της αφίσας. Την ήθελαν γεμάτη χρώμα γιατί με χρώμα σκέφτονται τα βιβλία και την ανάγνωση. Στο τέλος κράτησαν στο μυαλό τους το φετινό σλόγκαν της Ημέρας:  ‘Οι ιστορίες είναι φτερά που σε βοηθούν να πετάς ψηλά κάθε μέρα’  Stories are wings that help you fly everyday.

20220321 125852b
Οι σελιδοδείκτες της Α τάξης
20220321 131620
Το κρυπτόλεξο της Δ τάξης
20220323 081637b
Η αφίσα της Ε τάξης