Μικροί σούπερ ήρωες

“Παιδιά ήρωες” τα παιδιά μας!!!
Θέλουν να είναι μόνο παιδιά, όμως τους ζητάμε να γίνουν κάτι πάνω απ τις δυνάμεις τους. Τους ζητάμε να γίνουν super ήρωες και να βάλουν πλάτη για να νικήσουμε τη μάχη του κορονοιού.
Παιδιά που πριν προλάβουν να γνωρίσουν το σχολείο γνώρισαν την καθημερινή ενημέρωση των κρουσμάτων.
Σοκάρεσαι όταν βλέπεις μια σταλιά πιτσιρίκια , τα πρωτάκια μας, να καλημερίζουν λέγοντας στους συμμαθητές τους ” Πάλι πολλά κρούσματα είχαμε σήμερα παιδιά” .
Τα βλέπεις να ξεχνιούνται για λίγο και να παίζουν ανέμελα και όταν καμιά μυτούλα ξεφύγει για λίγο απ την προστασία της μάσκας παγώνουν και έρχονται γρήγορα να πουν ” Κυρία , της ….Κ … φαίνεται η μύτη της.
Πόσα βάρη τα έχουμε φορτώσει;
“Δεν μπορώ να αναπνεύσω κυρία με τη μάσκα…με πνίγει!
“Κυρία μπορώ να κάνω ένα διάλειμμα μάσκας, με τρώει η μύτη μου”
Κυρία, απέναντί μου μένει ένας κύριος που έχει κορονοιό και η μαμά είπε ότι θα φωνάξει την αστυνομία όταν τον δει να βγαίνει στην πόρτα.
Τα φορτώσαμε ευθύνες , άγχη, τα κλείσαμε στα σπίτια και ίσως τα ξανακλεισουμε, τους ζητήσαμε να δουλέψουν από απόσταση….να έχουν υπολογιστή , εκτυπωτή, ικανότητες στην πληκτρολόγηση, ……τα τρελάναμε με τα πρέπει…… ..κι εμείς δεν κάναμε τίποτα ως ενήλικες για να τα προφυλάξουμε.
Δεν θέλουν να γίνουν ήρωες …μην το ξεχνάμε!!
Αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά του 1ου Δ.Σ Αγριάς, και όλων των σχολείων της Α/θμιας, που όλο αυτό το διάστημα στάθηκαν παλικαρίσια και εφάρμοσαν με προσοχή όλες τις οδηγίες , ξεχνώντας για λίγο ότι είναι παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς