ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ

Κάνε με φιλαράκι σου μεγάλο αδερφάκι σου …..
Νέο περιβάλλον …νέοι προβληματισμοί για τους μικρούς μαθητές της Α τάξης. Το σχολείο μας θέλοντας να ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά για τους μικρούς μαθητές της Α τάξης, συνεχίζει και φέτος τον θεσμό της υιοθεσίας των παιδιών της πρώτης από τα παιδιά της Έκτης. Στόχος είναι τα μεγάλα παιδιά να προστατεύουν, να καθοδηγούν και να βοηθούν τα Πρωτάκια μας…
Στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη μέρα μετά τον αγιασμό, τα δυο τμήματα κανόνισαν να κάνουν μια κοινή ώρα γυμναστική. Παίξανε σε ζευγαράκια με στεφάνια και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα.
Η δεύτερη επαφή έγινε μέσα στην τάξη. Τα πρωτάκια πήγαν «επίσκεψη» στην Έκτη τάξη και οι μικροί ζωγράφοι δημιούργησαν όμορφες εικόνες με την βοήθεια των μεγάλων φίλων τους.
Το πρόγραμμα “Κάνε με φιλαράκι σου μεγάλο αδερφάκι σου” στοχεύει έμμεσα και στην αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας μέσα από την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων.
Τα παιδιά της Στ τάξης ανταποκρίθηκαν τέλεια στον νέο τους ρόλο και τους ευχαριστούμε για αυτό. Με τη βοήθειά τους οι μικροί μαθητές της Α τάξης, έχουν ένα στήριγμα στο νέο τους σχολείο.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές της Στ τάξης κάθε πρωί,κατά την προσέλευση των μικρών τους φίλων, βρίσκονται δίπλα στον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό της υποδοχής και βοηθούν τα παιδιά με τις τσάντες και τα τσαντάκια του φαγητού τους. Μπράβο σε όλους!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς