ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ


Μηλέαι….σε λίγη ώρα ο θρυλικός Μουτζούρης φτάνει στο σταθμό Μηλεών…με αγωνία περιμέναμε να τον υποδεχτούμε. Το τρενάκι του Πηλίου κρυμμένο ανάμεσα στις φυλλωσιές των δέντρων δεν έκανε τελικά την εμφάνισή του αλλά όλοι εμείς μάθαμε πολλά για αυτό.
Απολαύσαμε τη διαδρομή περπατώντας μέσα στις γραμμές του τρένου και φτάσαμε στην γέφυρα του Εβαρίστο Ντε Κίρικο. Κυρία θα περπατήσουμε πάνω στη γέφυρα; Είναι τόσο εντυπωσιακή!! Οι μικροί μαθητές έκαναν ερωτήσεις, προβληματίστηκαν για το πως κατάφεραν να την κατασκευάσουν τόσα χρόνια πριν χωρίς πολλά τεχνικά μέσα και μύρισαν τις μυρωδιές της φύσης. Μελέτησαν φυτά του βουνού των Κενταύρων με τη βοήθεια της κ. Λεβίζου Έφης καθηγήτριας της γεωπονικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μητέρας μαθήτριας της Β Δημοτικού.
Μετά από μια μικρή περιήγηση στα καλντερίμια του χωριού όλοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία των Μηλεών για να χαλαρώσουν κάτω απ τη σκιά των αιωνόβιων πλατανιών.
Ευχαριστούμε τις μανούλες, τους μπαμπάδες, τις γιαγιάδες και τους παππούδες που ήταν μαζί μας για την αντοχή και την υπομονή τους.
….Και του χρόνου……. πιο μακριά για να γεμίσουμε εικόνες και να εκπαιδευτούμε σε συμπεριφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς