«ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ-ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ….. ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ»

Αυτό είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί αρχικά η  Δ΄τάξη στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων καθώς τα ατυχήματα είναι μέρος της καθημερινής ζωής  και οι πρώτες βοήθειες αποτελούν γνώσεις απαραίτητες για κάθε άνθρωπο, ακόμη και για παιδιά. Το θέμα εντάσσεται στον πρώτο θεματικό κύκλο «Ζω καλύτερα- Ευ Ζην» και πιο συγκεκριμένα στην ενότητα της Αυτομέριμνας.                                                                                         Στόχοι του προγράμματος είναι τα παιδιά:

  • να μπορούν να οργανώσουν ένα φαρμακείο στο σπίτι
  • να αποκτήσουν καλή γνώση των πρώτων βοηθειών σε ατυχήματα που συμβαίνουν συχνά σε παιδιά ώστε να είναι ικανά να προσφέρουν τα ίδια πρώτες βοήθειες στον εαυτό τους ή σε άλλους.
  • Να διατηρούν τον αυτοέλεγχό τους και να ενεργούν υπό συνθήκες ασφάλειας για τον εαυτό τους αλλά και για τον πάσχοντα όταν προσφέρουν πρώτες βοήθειες.
  • Να μάθουν τα απαραίτητα τηλέφωνα ώστε να  καλούν εξειδικευμένη βοήθεια όταν χρειάζεται.

Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες του προγράμματος και τη συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το ΤΟΜΥ Αγριάς  σκοπός είναι να καλλιεργηθούν στους μικρούς μαθητές δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας, υπευθυνότητας και αυτομέριμνα.

Το σύνθημά μας:

«ΓΙΝΕ ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ!»

First Aid Kit

«First Aid Kit» από dlg_images διατίθεται με άδεια χρήσης CC by-2.0

Αφήστε μια απάντηση