Λίγα λόγια για μας

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγριάς ιδρύθηκε το έτος 1988. Σήμερα λειτουργεί ως ολοήμερο 6/θέσιο Δ.Σ. Φοιτούν σε αυτό πάνω από 121 μαθητές και εργάζονται 17 εκπαιδευτικοί πολλών ειδικοτήτων, όπως Αγγλικών, Γερμανικών, Γαλλικών, Πληροφορικής, Μουσικής, Φυσικής , Ειδικής Αγωγής – Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης και Τμήματος  Υποδοχής.

Βρίσκεται στο κέντρο της Αγριάς, έχει τρεις εισόδους ( δύο στην Π. Γεωργιάδου και  μία στην Ρ. Φεραίου).

Στεγάζεται σε τρία κτίρια με μεγάλες και ευήλιες αίθουσες διδασκαλίας αλλά δεν διαθέτει εσωτερικούς διαδρόμους μια και όλες οι αίθουσες βγαίνουν σε ένα  εξωτερικό μπαλκόνι διάδρομο που διατρέχει τα δύο κτίρια σε όλο τους το μήκος.

Κάθε αίθουσα είναι πλήρως εξοπλισμένη με υλικοτεχνική υποδομή.  Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτές, διαδραστικοί πίνακες, ψηφιακοί προβολείς δεδομένων, πίνακες αναφοράς και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό είναι στην διάθεση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν στους μαθητές μας.

Το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Πληροφορικής, η οργανωμένη Βιβλιοθήκη η οποία εντάσσεται στο δίκτυο σχολικών βιβλιοθηκών η αίθουσα του ολοημέρου με την τραπεζαρία και  οι βοηθητικοί χώροι καθημερινά δέχονται τους μαθητές μας και γίνονται χώροι δημιουργίας και έμπνευσης.

Η  αυλή μας έχει   επαρκείς διαστάσεις για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών μας τόσο  κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων όσο και κατά των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Για το μάθημα της γυμναστικής υπάρχει γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Ο αύλειος χώρος περιβάλλεται από δέντρα τα οποία προσφέρουν σκίαση και παρτέρια με λουλούδια που έχουν διακοσμηθεί από τους μαθητές των τάξεων.

Κατά το διάστημα της πανδημίας το σχολείο ακολουθεί τους κανονισμούς και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών και του προσωπικού της σχολικής μονάδας. Έχουν καθοριστεί διαφορετικές είσοδοι- έξοδοι των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρισή τους με ειδικά διαμορφωμένο ωράριο καθώς και ξεχωριστές ζώνες- χώροι αυλισμού ανά τάξη.

Μας αρέσει η ομαδική δουλειά και ασχολούμαστε συχνά με θέματα κοινωνικά, πολιτιστικά, φιλοζωίας και γενικά  με θέματα που προάγουν την κριτική σκέψη .

Αφήστε μια απάντηση