ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ

Για το πολύ σημαντικό θέμα του σεισμού έγινε ενημέρωση στο σχολείο μας από τον κύριο Τσιρώνη Παναγιώτη της λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.
Σεισμό ονομάζουμε την δόνηση που προκαλείται στο έδαφος όταν εκλύεται ενέργεια από το σπάσιμο ή την μετακίνηση των πετρωμάτων που βρίσκονται στο φλοιό της γης. Η ενέργεια αυτή μεταδίδεται μέσω των σεισμικών κυμάτων και ανάλογα με την ένταση τους γίνεται λιγότερο ή περισσότερο αισθητή. Μονάδα μέτρησης της σεισμικής δραστηριότητας είναι το Ρίχτερ. Όταν η σεισμική δόνηση γίνει σε υποθαλάσσιο χώρο, τότε μπορεί να προκαλέσει και τσουνάμι. Όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε πώς αντιδρούμε σε τέτοιες καταστάσεις ανάλογα με την ένταση αλλά και με το χώρο που βρισκόμαστε.

Σε περίπτωση σεισμού κατά τη διάρκεια του μαθήματος οι μαθητές και οι δάσκαλοι θα πρέπει να προστατευτούν κάτω από τα θρανία και την έδρα . Να κρατούν σταθερά το ένα από τα πόδια του επίπλου για να μην μπορεί να μετακινηθεί και με το άλλο χέρι να προστατεύουν το κεφάλι τους .Πρέπει πάντα να διατηρούμε την ψυχραιμία μας και να εκκενώσουμε το χώρο ώστε να πάμε στο χώρο συγκέντρωσης που έχει οριστεί. Τέλος, κάνουμε καταμέτρηση των συμμαθητών μας για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε όλοι εκεί και είμαστε και ασφαλείς.

Ευαγγελία Οικονόμου
Χριστίνα Τσαντού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς