ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου τα παιδιά της Δ τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Αγριάς με τη δασκάλα τους κυρία Ράνια Αγγελίδου οργάνωσαν εκδήλωση με θέμα την προστασία των ζώων. Καλεσμένοι ήταν η κυρία Φλωρίκα, η εκπρόσωπος του φιλοζωικού συλλόγου Βόλου και ο εκπαιδευτής ζώων Αργύρης Λεπίδας. Η εκδήλωση είχε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος τα παιδιά βγήκαν στο δρόμο και με το σύνθημα “Μας νοιάζουν τα ζώα” μοίρασαν φυλλάδια που είχαν φτιάξει μόνα τους, στους οδηγούς, σε περαστικούς και σε ιδιοκτήτες καταστημάτων. Σε αυτή την προσπάθεια τους βοήθησε η Τροχαία σταματώντας τα αυτοκίνητα για να δώσουν τα παιδιά τα φυλλάδια τους. Όλοι το ευχαριστήθηκαν πολύ. Τους μαθητές συνόδευσε και ο κύριος Φώτης Σπανός, δημοσιογράφος της εφημερίδας Θεσσαλία, ο όποιος είχε έρθει για να συζητήσει με τους “Μικρούς Δημοσιογράφους” του σχολείου μας.
Όταν γυρίσαμε πίσω στο σχολείο, ο εκπαιδευτής ζώων κύριος Λεπίδας μας μίλησε για το πότε προσεγγίζουμε έναν σκύλο και πότε όχι. Τα παιδιά είχαν πολλές απορίες και ο κύριος Αργύρης τους τις έλυσε δείχνοντας στην πράξη πώς πλησιάζεις τα σκυλιά. Γιατί ο κύριος Αργύρης είχε φέρει μαζί του έναν σκύλο που λεγόταν Μάνα. Όλοι ήθελαν να τον πλησιάσουν, να τον χαϊδέψουν και να του δώσουν λιχουδιές.
Αυτή η δράση άρεσε πολύ στα παιδιά και τους έκανε να καταλάβουν ότι πρέπει να προστατεύουμε και να σεβόμαστε κάθε είδος ζώου.

Αυτό το κείμενο γράφτηκε από τα παιδιά της ΣΤ’

Γιώργο Σαλπαδήμο, Χάρη Βαμβάκο,
Στάθη Αλτίνη, Γιώργο Ζερμπίνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς