ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Διαβάζουμε και προτείνουμε βιβλία για παιδιά.

Ένα βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο! Σε ταξιδεύει , σε οδηγεί σε φανταστικούς , παραμυθένιους κόσμους.! Τα βιβλία είναι τόσα πολλά. Δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις. Εμείς θα διαβάζουμε βιβλία από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας και θα σας λέμε τη γνώμη μας για αυτά παρουσιάζοντας τα. Έτσι θα μπορείτε να ξέρετε αν σας ενδιαφέρουν και θα τα επιλέγετε να τα  διαβάσετε κι εσείς.

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕ ΤΗ ΒΑΛΙΤΣΑ


Ο Μάικ Κένι έγραψε αυτό το βιβλίο το 2004. Συγκίνησε πολλά παιδιά και έφηβους .
Ο Ναζ είναι ένα αγόρι που ήθελε να μοιάσει τον Σεβάχ τον Θαλασσινό και να ταξιδέψει σε χώρες μακρινές . Ο Ναζ εντυπωσιασμένος από το περιπετειώδες ταξίδι του Σεβάχ, άρχισε να κάνει όνειρα για το δικό του ταξίδι. Όμως δυστυχώς το ταξίδι του Ναζ δεν έμοιαζε καθόλου με αυτό του Σεβάχ . Έπρεπε να φύγει από την αγαπημένη του οικογένεια και να κάνει νέα αρχή με τον αδερφό του στο Βερολίνο. Αυτό θα έχει τις δυσκολίες του.

Οι μαθητές της Στ’ τάξης
Κατερίνα Δαδάνη, Γιώργος Σαλπαδήμος και Μιχάλης Ντερβεντλής


Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα


Ένα βιβλίο από τον περίφημο συγγραφέα Boyne John το οποίο μιλάει για το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Ένα παιδί είναι ο πρωταγωνιστής το οποίο θυσίασε την ζωή του για την φιλία του με έναν μικρό Εβραίο,τον Σμούελ.

Πρίγκιπας σημαίνει Αμίρ


Ο Αμίρ ήταν ξένος. Συναντήθηκε με έναν σκύλο στην άγνωστη χώρα που βρέθηκε, εναν σκύλο χωρίς όνομα έτσι τον ονόμασε Μαλίκ. Κανείς δεν τους συμπαθούσε στον νέο κόσμο. Οι δύο τους δημιούργησαν μια σχέση μοναδικής φιλίας και αγάπης για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα τους. Ο Αμίρ δεν ήρθε στον νέο τόπο για να ζητιανεύει αλλά για να έχει ένα καλύτερο μεροκάματο. Όλοι τους κυνηγούσαν και ήταν δύσκολο να τα καταφέρουν!!! Αυτό το βιβλίο είναι πολύ ενδιαφέρον διότι μιλάει για το πιο σημαντικό συναίσθημα την….φιλία.

Αυτό το κείμενο γράφτηκε από την μαθήτρια της Στ’ τάξης

Γλυκερία Μπανάκου

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς