Εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας.

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 η Α τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα .Εκεί είδαν μία μηχανή πολύ παλιά πού την έλεγαν γιαγιά. Όταν τραγουδούσαν η μηχανή δούλευε .Αργότερα πήγαν σε ένα παλιό φούρνο πού τον έλεγαν παππού ,αυτός έψηνε κεραμίδια στους 1.000 βαθμούς . Ο παππούς είχε 8 καμινάδες επίσης είχε κι έναν γυάλινο τοίχο που έβλεπαν πόλλες και παλιές μηχανές.
Στο τέλος οι κυρίες που ήταν εκεί τούς διάβασαν το παραμύθι “Τα 3 γουρουνάκια”. Τα γουρουνάκια είχαν φτιάξει στο παραμύθι σπιτάκια από άχυρο ξύλο και κεραμίδι. Τα παιδιά έπιασαν το άχυρο ,το ξύλο και το κεραμίδι για να δουν πώς είναι και κατάλαβαν πως τα κεραμίδια είναι πιο γερά και μας προστατεύουν καλύτερα από τη βροχή και τον αέρα. Τα παιδιά ήταν ευχαριστημένα από την πρώτη τους εμπειρία και έμαθαν πολλά πράγματα για αυτό το σημαντικό για την περιοχή μας εργοστάσιο.
1200px-Πλινθοκεραμοποιία_Τσαλαπάτα_3743

Μικροί δημοσιογράφοι Μαρθά Διονυσίου ,Κατερίνα Δαδάνη , Νίκο Ζαλέπας και Μαιρηλίνα Κούντρια .

 

Η Β τάξη επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου.Εκεί είδαν κάποιους απολιθωμένους σκελετούς,αρχαία αντικείμενα ,κοσμήματα και είδη κουζίνας. έμαθαν πως ζούσαν οι άνθρωποι πριν από πολλά χρόνια.Στο τέλος του προγράμματος έφτιαξαν πράγματα από πηλό.Μετά από το μουσείο άξιζαν μια βόλτα στην παραλία που βρισκόταν εκεί κοντά και κάνανε πικ-νικ. ήταν όμορφη εμπειρία για όλους

P6110044

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς