Υιοθέτησε ένα πρωτάκι….και φτιάξε μια όμορφη καθημερινότητα για όλους.

Από τις πρώτες ώρες της φετινής σχολικής χρονιάς στο σχολείο μας εφαρμόζουμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα κοινωνικοποίησης και ενδυνάμωσης σχέσεων, που αφορά στην υιοθεσία των παιδιών της Πρώτης δημοτικού από τα παιδιά της Έκτης. Εκτάκια  λοιπόν υιοθετούν πρωτάκια και βοηθούν στην ευκολότερη προσαρμογή τους και στην κοινωνικοποίησή τους. Επιπλέον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει έμμεσα και στην αντιμετώπιση της σχολικής βίας, αφού η καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων συμβάλλει καταλυτικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

12

Το εκτάκι αναλαμβάνει να προστατεύει, να καθοδηγεί και να βοηθάει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς το πρωτάκι του. Και το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για ο,τιδήποτε το απασχολεί. Τα εκτάκια κρατούν συνεχώς τα μάτια τους ανοιχτά για ο,τιδήποτε μπορεί να χρειαστούν τα πρωτάκια τους.
Φυσικά θα τους μάθουν παιχνίδια, θα κάνουν μαζί όμορφες ζωγραφιές, θα τα συνοδέυσουν στην πρώτη τους εκδρομή κρατώντας τους σφιχτά το χέρι.
Γιατί πάνω απ όλα το σχολείο είναι μοίρασμα στιγμών.

Μπράβο σας παιδιά!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς