Βιωματικά εργαστήρια από την “Πρόταση Ζωής”

protasi-1021x569

Την Τρίτη (4/4) και την Τετάρτη (4/4) επισκέφτηκαν το Σχολείο μας, ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου διδασκόντων, επιστημονικές ομάδες του Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Μαγνησίας “Πρόταση Ζωής” και πραγματοποίησαν βιωματικά εργαστήρια στην Δ΄τάξη (σχετικά με τη διαχείριση συναισθημάτων, στην Ε΄τάξη (σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό) και στην Στ΄ τάξη (σχετικά με προαγωγή της ψυχικής υγείας και αυτοεκτίμησης).

Η “Πρόταση Ζωής” είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία.
Ιδρύθηκε το 1998.
Απευθύνεται στον ευρύτερο πληθυσμό που δεν έχει άμεση σχέση με το πρόβλημα της χρήσης.
Σε περίπτωση χρήσης παρέχεται συμβουλευτική και πληροφόρηση για τις υπάρχουσες θεραπευτικές δομές.
Στοχεύει στην αποφυγή ανάπτυξης εξαρτητικής συμπεριφοράς, μέσα από την αντιμετώπιση των ατομικών αιτιών που οδηγούν στη χρήση.
Μέσα από τις δράσεις του το Κέντρο Πρόληψης στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, τη βελτίωση της επικοινωνίας, την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, την αντίσταση στις πιέσεις των συνομήλικων κ.ά.
Πραγματοποιεί προληπτικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, εφήβους, κοινότητα κ.ά.
Στελεχώνεται από κοινωνικούς επιστήμονες.
Στηρίζεται οικονομικά και επιστημονικά από τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ)

Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται δωρεάν. Σε περίπτωση που σας απασχολεί κάποιο ειδικό πρόβλημα προσωπικό ή οικογενειακό, ή όταν η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από το παιδί σας είναι διαπιστωμένη, το Κέντρο Πρόληψης μπορεί να σας παραπέμψει στις κατάλληλες δομές που υπάρχουν στο Νομό μας ή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

wwwprotasizoisgr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς