Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Όλες οι τάξεις του Σχολείου μας την Τετάρτη 19/2 παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση “Το Φαμπλεκοτρί και η μικρή Βασιλική” του θιάσου OneTwoFree, στο χώρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος.  Έτσι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θεατρική τέχνη, για δεύτερη φορά τη φετινή σχολική χρονιά και να χαλαρώσουν δημιουργικά. Μετά την παράσταση τα ίδια τα παιδιά έγιναν φορείς της δράσης και ήρθαν σε επαφή με τις έννοιες που πραγματεύονταν το έργο.

Ευχαριστούμε το Πορφυρογένειο Ίδρυμα για την παραχώρηση του χώρου και τους καλλιτέχνες που ήρθαν μέχρι την κωμόπολη της Αγριάς.

IMG_5155

IMG_5150

Λίγα λόγια για την παράσταση: Πρόκειται για ένα ευφάνταστο σύγχρονο παραμύθι που βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν τη σχέση τους με τη ζωγραφική, τη μουσική, τη φαντασία και τις 5 αισθήσεις. Τα παιδιά παρασύρονται σε ένα ταξίδι στον κόσμο των χρωμάτων και της μουσικής και εξερευνούν μαζί  με τη Βασιλική τους βασικούς κανόνες της ζωγραφικής, πειραματίζονται με τα χρώματα και βλέπουν από κοντά το Δίσκο του Νεύτωνα, γνωρίζουν τις νότες και τα είδη των οργάνων και ανακαλύπτουν το συσχετισμό των ήχων, των χρωμάτων και των συναισθημάτων. Η παράσταση μέσα από τη διαρκή αλληλεπίδραση με τα παιδιά επιτυγχάνει τόσο την κατανόηση των βασικών θεωρητικών όρων όσο και την ουσιαστική ψυχαγωγία τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς