Tα έξυπνα μολύβια 1ο Δ.Σ Αγριάς Βόλου

Οι δράσεις του σχολείου μας από την πένα των μικρών δημοσιογράφων!!

Ανάπλαση της αυλής

Νοέ 20133

Χρόνιο αίτημα του Σχολείου μας φαίνεται να δρομολογείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου.

IMG_3879.jpg

Αρχίζουν οι παρεμβάσεις ανάπλασης σε σχολικές αυλές του Δήμου Βόλου

http://dimosvolos.gr/?p=18517

Ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα η υλοποίηση του προγράμματος παρεμβάσεων σε αυλές σχολικών μονάδων του Δήμου Βόλου, συνολικής δαπάνης 95.000,00 ευρώ από πόρους του Δήμου. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ.Πάνο Σκοτινιώτη και τον ανάδοχο του έργου κ.Αθανάσιο Γκουντινάκο και προβλέπει την ολοκλήρωση των εργασιών εντός προθεσμίας έξι (6) μηνών.

 

Το έργο έρχεται να ικανοποιήσει πάγια αιτήματα σχολικών μονάδων του Δήμου Βόλου, δίνοντας προτεραιότητα σε μεγάλους αύλειους χώρους όπου υπάρχουν ιδιαίτερες φθορές και σημεία υψηλής επικινδυνότητας. Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα οποία καταρχήν επιλέγησαν είναι το 27ο  Δ.Σ. στις Αλυκές,  το 18ο Δ.Σ., το 7ο Δ.Σ. στα Μελισσάτικα, το 1ο Δ.Σ. Αγριάς, το 5οΓυμνάσιο Βόλου και το 1ο Λύκειο/1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας. Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπονται εργασίες ασφαλτικών επιστρώσεων με ασφαλτόμιγμα ή αλλά ασφαλτικά υλικά, καθώς και συμπληρωματικές εργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν επισκευές κρασπεδορείθρων και περιφράξεων παρτεριών, με σεβασμό πάντοτε στη διαρρύθμιση των αυλών και τη διαφύλαξη και αναβάθμιση των χώρων πρασίνου σε κάθε σχολική μονάδα.

 

Με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν φέτος δίνεται συνέχεια στο αντίστοιχο περσινό έργο «Ποιοτική αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων», συνολικής συμβατικής δαπάνης 371.355,66 ευρώ, με χρηματοδότηση από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης.Υπενθυμίζεται οι παρεμβάσεις αφορούσαν τα σχολικά συγκροτήματα: 23ο Δημοτικό Σχολείο & 23ο Νηπιαγωγείο, 1ο &  25ο Δημοτικά Σχολεία, 14ο & 19ο Δημοτικά Σχολεία, 2ο & 8ο  Λύκεια & Εσπερινό, 7ο  & 9ο Γυμνάσια, 32ο Δημοτικό Σχολείο &  17ο  Νηπιαγωγείο.

 

Σε κοινή τους δήλωση ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φ.Λαμπρινίδης και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σ.Μπαρτζώκα, υπογράμμισαν τη σημασία που έχει η συγκεκριμένη παρέμβαση για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου των σχολικών μονάδων του Δήμου, επισημαίνοντας συγκεκριμένα ότι «με το έργο αυτό υλοποιείται η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για επέκταση του προγράμματος αναβάθμισης των σχολικών αυλών, η οποία έχει αναληφθεί κατά την έγκριση της μελέτης για το έργο που χρηματοδότησε ο ΟΣΚ. Επιπλέον, είναι ένα έργο το οποίο εντάσσεται στο συνολικό πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών των διδακτηρίων του ενιαίου Δήμου Βόλου, το οποίο υλοποιείται από την Τεχνική Υπηρεσία και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

Αφήστε μια απάντηση

E – CLASS

Για να μπείτε στη λίστα μαθημάτων του σχολείου μας στο e class πατήστε εδώ

Kατηγορίες

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Σύνδεση 

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Νοέμβριος 2013
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ   Δεκ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Free counters!

Το ιστολόγιό μας λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 2011-12.

Στο ιστολόγιο τηρούνται ρητά οι αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αποφεύγονται κοντινές φωτογραφίες μαθητών/τριών και δεν αναγράφονται ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία μαζί με τυχόν φωτογραφία . Στο Σχολείο μας τηρείται αρχείο αδειοδότησης – συγκατάθεσης γονέων για ανάρτηση φωτογραφιών.

Το Σχολείο μας λειτουργεί ως 6/θέσιο και Ολοήμερο. Βρίσκεται στο κέντρο της Αγριάς του Βόλου και χτίστηκε στην θέση του παλιού διώροφου σχολείου που γκρεμίστηκε στους σεισμούς της περιόδου 1954-’57.  (http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1955). Λειτούργησε για πρώτη φορά ως δημόσιο σχολείο το 1917.

ΑρχείοTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων