Εβδομάδα αφιερωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος

 

 

IMG_4944IMG_4943DSC_0119

 

DSC_0126

 

Η δεύτερη εβδομάδα του Οκτώβρη καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας  (για πρώτη χρονιά φέτος) ως εβδομάδα αφιερωμένη στην προστασία υου περιβάλλοντος.

Το Σχολείο μας συμμετείχε ενεργά με τις ακόλουθες δράσεις:

Δραστηριότητες στις τάξεις, προβολή ταινιών στους μαθητές, συμμετοχή του διευθυντή σε σχετική ημερίδα που οργάνωσαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι στο Βόλο, ο οποίος ενημέρωσε στη συνέχεια τους εκπαιδευτικούς και ως αποκορύφωμα η εκπαιδευτική επίσκεψη των παιδιών στο πάρκο ΟΣΕ στην Αγριά, όπου τα παιδιά των μεγάλων τάξεων (Γ΄έως Στ΄) καθάρισαν το χώρο από σκουπίδια με υλικά (γάντια και σακούλες) που δόθηκαν από την υπηρεσία καθαριότητας της Αγριάς.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι “περιβάλλον” δεν είναι μόνο το φυσικό αλλά και το ανθρωπογενές (ότι φτιάχνουν οι άνθρωποι) κι άρα μεταξύ των άλλων περιβάλλον είναι η γειτονιά μας, η πόλη μας, τα σχολεία, τα πεζοδρόμια και τα πάρκα μας που χρειάζονται κι αυτά το ενδιαφέρον μας και τη φροντίδα μας!

Τα παιδιά καταχάρηκαν με τις δράσεις, προβληματίστηκαν και πιστεύουμε πήραν ένα “καλό μάθημα” !

DSC_0121

DSC_0120

 

DSC_0122

 

DSC_0125

Αρνητικά σχολιάστηκε από εκπαιδευτικούς και παιδιά η εικόνα έλλειψης συντήρησης της παιδικής χαράς και του γηπέδου μπάσκετ !

DSC_0128DSC_0127

DSC_0129

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς