Το ιστολόγιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς 1st dimotiko Agria's blog

Ό,τι αφορά τη Σχολική μας κοινότητα είναι εδώ!

5 Οκτωβρίου – Παγκόσμια ημέρα εκπαιδευτικών

Οκτ 20125

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO για να μας υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο δάσκαλος μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιου στρατοπέδου προσφύγων.

Χαιρετισμός της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας με την ευκαιρία του εορτασμού της 5ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας ημέρας εκπαιδευτικών

Την 5η Οκτωβρίου σε όλη την υφήλιο τιμάται ο εκπαιδευτικός και το έργο του, το οποίο διαχρονικά είναι η προσφορά παιδείας και η μετάδοση αξιών στα παιδιά, στους πολίτες της αυριανής κοινωνίας.

Κανείς δεν μπορεί, σε αναφορά με την ελληνική πραγματικότητα, να αμφισβητήσει ότι και η φετινή επέτειος βρίσκει την πατρίδα μας στη δίνη μιας έντονης κρίσης που έχει αδόκητα μετατρέψει σε πολλές περιπτώσεις τη δουλειά του εκπαιδευτικού σε αγώνα και άθλο και τον γεμίζει με απαισιοδοξία.

Οι δύσκολες αυτές συνθήκες όμως αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την αξία του λειτουργήματός μας, για την ιδιαίτερη σημασία του οποίου αισθάνομαι την ανάγκη στο σημείο αυτό να επικαλεστώ δύο στοιχεία από την παράδοσή μας: ότι ο σπουδαίος δάσκαλος Σωκράτης και ο μαθητής Πλάτωνας ανήγαγαν την παιδεία και τη διάχυσή της στην ύψιστη αποστολή της κοινωνίας και ότι μερικούς αιώνες αργότερα ο Δάσκαλος Χριστός έδειξε με έμφαση την αγάπη Του στο παιδί.

Με την ευκαιρία, λοιπόν, της φετινής ημέρας του εκπαιδευτικού ας επαναλάβουμε ότι αυτά τα δύο στοιχεία, η Παιδεία και το Παιδί, είναι οι στόχοι που ποτέ, και ειδικά σε περίοδο κρίσης, δεν πρέπει να χάσουμε από το βλέμμα μας.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΡΑΝΤΖΟΥ – ΚΑΝΙΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Kατηγορίες

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Σύνδεση 

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Οκτώβριος 2012
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ   Νοέ »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Free counters!

Το ιστολόγιό μας λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 2011-12.

Στο ιστολόγιο τηρούνται ρητά οι αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αποφεύγονται κοντινές φωτογραφίες μαθητών/τριών και δεν αναγράφονται ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία μαζί με τυχόν φωτογραφία . Στο Σχολείο μας τηρείται αρχείο αδειοδότησης – συγκατάθεσης γονέων για ανάρτηση φωτογραφιών.

Το Σχολείο μας λειτουργεί ως 6/θέσιο και Ολοήμερο. Βρίσκεται στο κέντρο της Αγριάς του Βόλου και χτίστηκε στην θέση του παλιού διώροφου σχολείου που γκρεμίστηκε στους σεισμούς της περιόδου 1954-’57.  (http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1955). Λειτούργησε για πρώτη φορά ως δημόσιο σχολείο το 1917.

ΑρχείοTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων