Tα έξυπνα μολύβια 1ο Δ.Σ Αγριάς Βόλου

Οι δράσεις του σχολείου μας από την πένα των μικρών δημοσιογράφων!!

Τα σημαντικότερα προβλήματα – ελλείψεις του Σχολείου μας

2018-19
Το σχολείο μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός με ανάγκες σημαντικές για την λειτουργία του. τα δύο τελευταία χρόνια βρήκαν τη λύση τους βασικά θέματα του σχολείου όπως η ανακατασκευή του λεβητοστασίου, η θέρμανση των χώρων της βιβλιοθήκης – ολοήμερου και της αίθουσας πληροφορικής, η τοποθέτηση θυροτηλεόρασης στην εξώπορτα του κτιρίου, η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων δύο αιθουσών διδασκαλίας. Για όλα τα ζητήματα που προαναφέρθηκαν αρωγός ήταν ο Δήμος Βόλου και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας
Το διδακτήριο αν και έχει μεγάλη λειτουργικότητα παρουσιάζει ακόμα κάποιες ανάγκες που έχουν δρομολογηθεί και αποτελούν προτεραιότητά μας .
1. Στέγαστρο περιμετρικά του κτιρίου.
Μια τέτοια κατασκευή θα βοηθούσε τόσο στην δημιουργία χώρου για τον αυλισμό των μαθητών σε περίπτωση βροχής, όσο και στην σύνδεση των τάξεων μεταξύ τους μια και δεν υπάρχει εσωτερικός διάδρομος.
2. Ανανέωση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του εργαστηρίου πληροφορικής
Η βοήθεια όλων είναι σημαντική, τα παιδιά μας χρειάζονται το καλύτερο.

2016-17

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει προσπάθειες για αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το Σχολείο μας. Πολλά από αυτά, παρόλο των οικονομικών προβλημάτων της εποχής μας, έχουν αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων (διεκδικήσεις αιτημάτων στους αρμόδιους φορείς, δωρεές, προσφορές, εθελοντική εργασία) και των υπηρεσιών του Δήμου. Όμως προβλήματα υπάρχουν ακόμη ή δημιουργούνται συνεχώς (ιδιαίτερα σε ένα παλιό κτήριο όπως το δικό μας) και προσπαθούμε συνεχώς. Για το σκοπό αυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων όσοι μπορούν να προσφέρουν. Κάθε βοήθεια (συμβουλή, εθελοντισμός, δωρεά κλπ) είναι πραγματικά υπερπολύτιμη !

Για τα προβλήματα τεχνικής φύσης έχουν ενημερωθεί οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου.

 

1. Λεβητοστάσιο

Προβλήματα στη στέγη, εισέρχονται νερά βροχής, ραγίσματα στην καμινάδα, δεν υπάρχουν σοβατίσματα μέσα/έξω, παρατηρούνται ρωγμές στους τοίχους (δεν υπάρχει σενάζ οροφής). Προτείνεται γενική ανακατασκευή.

2. Κουφώματα (παράθυρα – εσωτερικές πόρτες)

Αντικατάσταση με νέα ή τοποθέτηση διπλών τζαμιών στα υπάρχοντα κουφώματα, επισκευές κλειδαριών.

3. Δάπεδα

Τα πατώματα είναι φθαρμένα μωσαϊκά και δύσκολα καθαρίζουν σωστά. Χρειάζεται τοποθέτηση πλακιδίων, κυρίως στο Ολοήμερο.

4. Έλλειψη αποθήκης

 Ο μοναδικός χώρος που είναι διαθέσιμος  χρησιμοποιείται ως αποθήκη εποπτικού υλικού, αρχείου και υλικού γυμναστικής. Δεν υπάρχει χώρος για αποθήκευση θρανίων, επίπλων, εργαλείων κήπου, υλικά οικοδομής-ελαιοχρωματισμού και ειδών καθαριότητας. Προτείνεται χτίσιμο (υπάρχει αίτημα για άδεια) ή ανακατασκευή του λεβητοστάσιου, έτσι ώστε να απομονωθεί ο λέβητας και να εξασφαλιστεί αποθηκευτικός χώρος ανεξάρτητος.

5. Έλλειψη κυλικείου

Πρόσφατα έγινε γενική ανακαίνιση εσωτερικά και προεργασίες ελαιοχρωματισμού εξωτερικά. Ο χώρος λειτουργεί ως αναψυκτήριο εκπαιδευτικών και αποθηκευτικός χώρος ειδών καθαρισμού. Εάν εξασφαλίσουμε στο μέλλον αποθήκη (χτίσιμο ή ανακατασκευή λεβητοστασίου) μπορεί να λειτουργήσει ως κανονικό κυλικείο (εάν υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτη).

6. Εργαστήριο πληροφορικής

Αγορά 3 υπολογιστών και αντικατάσταση οθονών.

7. Οθόνες υπολογιστών στις τάξεις

Χρειαζόμαστε 3 οθόνες 23» για την Α, Β και Γ τάξη. Πέρυσι ο Σύλλογος Γονέων πρόσφερε 3 παρόμοιες για τις υπόλοιπες τάξεις.

8. Μικροφωνική εγκατάσταση στο προαύλιο

9. Ελαιοχρωματισμοί

Είναι σχεδόν μόνιμο πρόβλημα σε όλα τα σχολεία.

 

Αφήστε μια απάντηση

E – CLASS

Για να μπείτε στη λίστα μαθημάτων του σχολείου μας στο e class πατήστε εδώ

Kατηγορίες

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Σύνδεση 

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Απρ    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Free counters!

Το ιστολόγιό μας λειτουργεί από τη σχολική χρονιά 2011-12.

Στο ιστολόγιο τηρούνται ρητά οι αρχές προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αποφεύγονται κοντινές φωτογραφίες μαθητών/τριών και δεν αναγράφονται ποτέ τα προσωπικά τους στοιχεία μαζί με τυχόν φωτογραφία . Στο Σχολείο μας τηρείται αρχείο αδειοδότησης – συγκατάθεσης γονέων για ανάρτηση φωτογραφιών.

Το Σχολείο μας λειτουργεί ως 6/θέσιο και Ολοήμερο. Βρίσκεται στο κέντρο της Αγριάς του Βόλου και χτίστηκε στην θέση του παλιού διώροφου σχολείου που γκρεμίστηκε στους σεισμούς της περιόδου 1954-’57.  (http://www.diki.gr/museum/EL/city/chronos.asp?year=1955). Λειτούργησε για πρώτη φορά ως δημόσιο σχολείο το 1917.

ΑρχείοTop
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων