ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟ 11ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε για τη βράβευση του μαθητή μας της Β’ τάξης, Γ.Ν. στον 11ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης των εκδόσεων Μεταίχμιο, στον οποίο συμμετείχαν τα παιδιά της Β’ τάξης, στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning “The world in books”.

Τα παιδιά διάβασαν τα βιβλία:

  1. Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα της Ιωάννας Μπαμπέτα
  2. Το φαντασματάκι της κλειδαρότρυπας του Άλεξ Ρίλε
  3. Κουνέλι & Αλεπού: Φίλοι πάντα και παντού της Μπεθ Φέρ

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργάνωσαν για ενδέκατη συνεχή χρονιά ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με στόχο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση και εντέλει την αγάπη τους για το βιβλίο. Ως μικροί και μικρές βιβλιοφάγοι ενθουσιαστήκαμε με την ιδέα του να διαβάσουμε όλοι και όλες μαζί τα ίδια βιβλία!

Αποστολή: Φιλία είναι…
Φιλία είναι… τα πάντα! Είναι ένα συναίσθημα, μια κατάσταση, μια ιδέα, μια μυρωδιά, ένα χρώμα. Φίλος είναι αυτός με τον οποίο μοιραζόμαστε τη ζωή μας, τις καλές αλλά και τις κακές στιγμές μας. Είναι αυτός με τον οποίο χτίζουμε αναμνήσεις, αλλά και αυτός που, όταν βρίσκεται μακριά, παραμένει νοερά κοντά μας. Ο φίλος, ο ολοδικός μας φίλος, είναι εκείνος που μας κάνει να νιώθουμε όμορφα όταν είμαστε δίπλα του. Είναι αυτός που με έναν μαγικό τρόπο μάς ωθεί να βγάλουμε προς τα έξω τον καλύτερό μας εαυτό. Κάποιες φορές μπορεί να έχει κοινά εξωτερικά χαρακτηριστικά με εμάς ή και τον ίδιο χαρακτήρα, ενώ άλλες φορές ενδέχεται να είμαστε πολύ διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, επιβεβαιώνοντας έτσι τον χρυσό κανόνα σύμφωνα με τον οποίο τα ετερώνυμα έλκονται. Και δεν είναι λίγες οι φορές που φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα.

Ο μαθητής μας βραβεύτηκε με 4 βιβλία και αποφάσισε να δωρίσει τα 2 στην Ταξιδιάρικη Βιβλιοθήκη, πράγμα που χαροποίησε όλα τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετείχαν και έκανε πράξη το φετινό θέμα του διαγωνισμού, τη “Φιλία”!

Screenshot 27