‘’Ταξιδεύοντας με τον ΟΔΥΣΣΕΑ’’- ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

final1invitation final

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της εικαστικής μας έκθεσης με τίτλο ‘’Ταξιδεύοντας με τον ΟΔΥΣΣΕΑ’,  που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 18.00. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή  Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή μεταξύ 18.00-20.00.

Πρόκειται για συλλογική έκθεση των τεσσάρων σχολείων-εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ2 (2019-2022) με θέμα: ‘’Art of Reading, Reading into Art’’, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας καθώς και το Muijalan Koulu School-Finland, το Associazione Scuola Montessori-Italy και το CRA Elena Fortun-Spain. Στόχος του προγράμματος είναι η εμπλοκή της λογοτεχνίας και της τέχνης στη διδακτική πράξη και η ενασχόλησή μας με σημαντικά παιδικά λογοτεχνικά κείμενα.

Η θεματική της εν λόγω έκθεσης αφορά το ταξίδι του Οδυσσέα, πάνω στο οποίο εργαστήκαμε όλα τα σχολεία κατά το σχολικό έτος 2021-2022. Έχουν προηγηθεί οι εκθέσεις πάνω στα λογοτεχνικά έργα ‘’Πινόκιο’’ στην Ιταλία, ‘’Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων’’ στην Ισπανία και ‘’Moomins-Rodari-Erotokritos’’ στη Φινλανδία.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός ότι θα παρευρεθούν αντιπροσωπείες 11 εκπαιδευτικών και 16 μαθητών και από τις 3 παραπάνω χώρες προκειμένου να παρουσιάσουμε στη χώρα του Οδυσσέα τα έργα που εμπνευστήκαμε από το ταξίδι του.

Η παρουσία σας θα μας χαροποιήσει ιδιαιτέρως.

 

 

Η Διευθύντρια Κρυσταλένια Λιανά

Και η Παιδαγωγική Ομάδα ERASMUS+

Του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου

λήψης