Πρόγραμμα Ε-twinning 2021-2022 –  ‘’The world in books’’- «Ο κόσμος μας  μέσα από τα βιβλία – Προσεγγίζοντας  τον κόσμο γύρω μου, μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων της Σχολικής μου Βιβλιοθήκης»

Το eTwinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μια ασφαλή πλατφόρμα για το προσωπικό που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχουσών Ευρωπαϊκών χωρών, προκειμένου να συνεργαστούν, να αναπτύξουν σχέδια, να μοιραστούν και εν ολίγοις να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής μαθησιακής κοινότητας της Ευρώπης. Στο eTwinning οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται και διοργανώνουν δραστηριότητες για τους μαθητές τους. Αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο, αλληλεπιδρούν, ερευνούν, λαμβάνουν αποφάσεις , σέβονται ο ένας τον άλλον  και αποκτούν δεξιότητες του 21ου αιώνα.

c6ab68ef0 opt

Σύμφωνα με την παρουσίαση του προγράμματος  ‘’The world in books’’- «Ο κόσμος μας  μέσα από τα βιβλία – Προσεγγίζοντας   τον κόσμο γύρω μου, μέσα από την ανάγνωση των βιβλίων της Σχολικής μου Βιβλιοθήκης», η Σχολική Βιβλιοθήκη αποτελεί έναν εξίσου δυναμικό χώρο ψυχαγωγίας αλλά και μάθησης, μέσα στον οποίο, όταν συντελείται προσεκτική και καθοδηγούμενη ανάγνωση βιβλίων που προσεγγίζουν σύγχρονα θέματα, επιτυγχάνονται οι βασικοί στόχοι του προγράμματος, οι οποίοι είναι :  η καλλιέργεια της Συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης του μαθητή, η ενδυνάμωσή του μέσα από ομαδικές δράσεις , η ανάπτυξη  της δεξιότητας της προσεκτικής και ενσυνείδητης ανάγνωσης, της ακρόασης και αναδιήγησης ιστοριών, καθώς και η ανάπτυξη της ανθεκτικότητας του.

Η συνεργασία με τα σχολεία-εταίρους  ( Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Γεωργία, Μάλτα, Γαλλία, Ιορδανία, Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Φιλανδία, Ελλάδα) επιτυγχάνεται μέσα από κοινά σχεδιασμένες δραστηριότητες στο Twinspace του έργου.

Το Β1 τμήμα του σχολείου μας έχει τη χαρά να συμμετέχει στο πρόγραμμα και μέχρι στιγμής έχουν παραχθεί αρκετές εργασίες από τους μαθητές.

Ενδεικτικά παραθέτουμε:

-Η συμμετοχή μας στην επιλογή του λογότυπου του προγράμματος με την δημιουργία της αφίσας μας.

logo

– Η συμμετοχή μας στην ‘’Outdoor classroom day’’, στις 4 Νοεμβρίου, με τη δραστηριότητα ” Making faces”, δημιουργώντας χαρούμενα προσωπάκια με στοιχεία της φύσης.

IMG 0144

-Η δημιουργία της δικής μας λέσχης βιβλίου ‘’Τα Αστεροβιβλία’’ και η σύνθεση ενός κολάζ με τις δράσεις μας.

IMG 0169

– Το καλοσώρισμα των δανειστικών μας βιβλίων!

IMG 0274

– Δημιουργία e-book

https://app.bookcreator.com/read/library/-M53ZWrWeW2nXGpCe48W/RtQZ9OpFKuTH0Pu842IayY9xRJv2/cPzey_-ORkGS0bWigGT-iA/XTdn4RSMTwySUEKulmo0JA?from=editor

-Ανταλλαγή ευχών με τους εταίρους και δημιουργία ευχόδεντρου

IMG 0338tree f wishes

-Η συμμετοχή μας σε Μαραθώνιο Ανάγνωσης!

Inkedφυλλαδια μαραθωνιου LI

Οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι και αυτό αποτυπώνεται στη λαχτάρα τους για δανεισμό βιβλίων, στις επισκέψεις μας στη Σχολική Βιβλιοθήκη αλλά και στην ολοκλήρωση των εργασιών που τίθενται κάθε μήνα από το πρόγραμμα! Και συνεχίζουμε!

Blog προγράμματος:  https://theworldisbook.blogspot.com/

Η εκπαιδευτικός του Β1 τμήματος

Γωνιωτάκη Φωτεινή