ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ Α’ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α΄τάξης,

καλώς ορίσατε στο σχολείο μας!

 

Σε συνέχεια της γενικής ανακοίνωσης σχετικά με τις οδηγίες περί τήρησης των μέτρων υγιεινής αλλά και το πρόγραμμα της ημέρας του Αγιασμού, σας ενημερώνουμε ξεχωριστά για το τι θα ισχύσει για τα αγαπημένα μας πρωτάκια και τους συνοδούς τους όσον αφορά στην προσέλευση και ενημέρωση που θα προηγηθεί του αγιασμού.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ:

•           8.15-08.25: Είσοδος των μαθητών της Α΄ Τάξης με έναν ΜΟΝΟ συνοδό/γονέα, από την Διονυσίου Σολωμού (κίτρινη και άσπρη πόρτα), έλεγχος τεστ/πιστοποιητικών και χωρισμός σε Α1 και Α2, κατά την είσοδο.

Χώροι αναμονής/προαυλισμού των Α1 και Α2 στο χώρο ανάμεσα στην αυλή του Μπάσκετ και τη μεγάλη αυλή, διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.

Κατά την είσοδό σας στο σχολείο θα πρέπει να κρατάτε στο χέρι σας:

α) Για το/η μαθητή/τρια: εκτυπωμένη ή συμπληρωμένη τη Μαθητική Σχολική Κάρτα για COVID-19 αρνητικού self-test με το μοναδικό κωδικό δήλωσης του τεστ από την επίσημη πλατφόρμα και

β) Για το/η συνοδό κάθε παιδιού της Α’ τάξης: πιστοποιητικό/βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ή αυτοδιαγνωστικού τεστ σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή.

Τα παραπάνω επιδεικνύονται στους εκπαιδευτικούς της εισόδου. Απαραίτητη επίσης για πρωτάκια και συνοδούς είναι η ΟΡΘΗ χρήση της μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο σχολείο τη μέρα του αγιασμού. Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω συνθήκες δε θα είναι δυνατή η είσοδος στο σχολείο, βάσει οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας. 

•    08.25-08.55: Καλωσόρισμα στα πρωτάκια μας και ενημέρωση συνοδών από τις υπεύθυνες δασκάλες του Α1 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και του Α2 στη Βιβλιοθήκη(η είσοδος είναι κοινή για τους δύο χώρους από την πόρτα δίπλα στο κυλικείο). Με την ολοκλήρωση της ενημέρωσης τα Α1 και Α2 κατεβαίνουν στα προαύλια τους για την τέλεση του αγιασμού και ανά συνοδό θα γίνει η παραλαβή των σχολικών βιβλίων και των υπεύθυνων δηλώσεων αποχώρησης από την αντίστοιχη αίθουσα διδασκαλίας Α1 και Α2. Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή των βιβλίων με την έναρξη του αγιασμού, θα συνεχιστεί με τη λήξη του.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συμπληρώνετε και στέλνετε την Υπεύθυνη Δήλωση την ΑΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ στη δασκάλα. Για την παραλαβή των σχολικών βιβλίων θα πρέπει να κρατάτε τη σχολική ή άλλη τσάντα. Θα πρέπει να φυλάξετε με προσοχή όλα τα τεύχη των βιβλίων που θα παραλάβετε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς γιατί σε περίπτωση που χαθούν, δεν μπορούν να αντικατασταθούν από το σχολείο.  

ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ:

•      09.00 π.μ. στα προαυλιάκια του Α1 και Α2

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ:

•           ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ: αποχώρηση των μαθητών/συνοδών της  Α’ Τάξης από την Σολωμού (κίτρινη και άσπρη πόρτα)

 

 Σας ευχόμαστε ολόψυχα να έχετε μια υγιή σχολική χρονιά και ένα θετικό και δυνατό ξεκίνημα στα πρωτάκια μας και εμπιστοσύνη στο σχολείο!

Με εκτίμηση,

 

Η Διευθύντρια, Κρυσταλένια Λιανά

και ο Σύλλογος Διδασκόντων