ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

καλή σχολική χρονιά με δύναμη, υπομονή και ψυχραιμία.

 

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός με τον τρόπο που έγινε και πέρυσι, λόγω πανδημίας covid-19.

Συγκεκριμένα θα ακολουθηθεί το παρακάτω πρόγραμμα:

 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ:

·               8.30-08.45: Είσοδος μόνο των μαθητών των τάξεων Β’ έως ΣΤ’ χωρίς συνοδούς/γονείςΟι μαθητές, προκειμένου να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου θα πρέπει να κρατάνε στο χέρι τους εκτυπωμένη ή συμπληρωμένη τη Σχολική Κάρτα για COVID-19 αρνητικού self-test με το μοναδικό κωδικό δήλωσης του τεστ στην επίσημη πλατφόρμα και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να το επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς της εισόδου καθώς επίσης και να φοράνε ΣΩΣΤΑ μάσκα προστασίας. Αν δεν πληρούνται οι παραπάνω συνθήκες δε θα είναι δυνατή η είσοδός τους στο σχολείο βάσει οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας. Η ορθή χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο τη μέρα του αγιασμού.

           08:45-09.00: Γνωριμία με το/η Δάσκαλο/α στις τάξεις. Καλωσόρισμα των μαθητών και ενημέρωσή τους για τον ορθό τρόπο χρήσης της μάσκας, για τους κανόνες υγιεινής, τη διαδικασία self-test και για τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.

ΤΕΛΕΣΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ:

·           09.00 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου με παρουσία ΜΟΝΟ της Α΄ τάξης και των μαθητών  των τμημάτων Ε1 και ΣΤ1. Ο ιερέας στη συνέχεια θα περάσει από τις υπόλοιπες τάξεις προκειμένου να ευλογήσει τους μαθητές των υπόλοιπων τμημάτων.

 

ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ:

·      ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ με τον εξής τρόπο: Α1, Α2, Ε1 από την κεντρική είσοδο και ΣΤ1 από την είσοδο Γυμνασίου

·      09.45: ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ με τον εξής τρόπο: Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε2 από την κεντρική είσοδο και Β1, Β2, ΣΤ2  από την είσοδο Γυμνασίου

 

1.    Τη Δευτέρα θα δοθεί σε όλους τους μαθητές μια Υπεύθυνη Δήλωση του τρόπου αποχώρησής τους από το σχολείο και επικαιροποίησης των 2 άμεσων τηλεφώνων ανάγκης και του email σας. Είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά τους και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου να τη συμπληρώσετε σωστά και με προσοχή και να τη στείλετε στο σχολείο ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ προκειμένου να ετοιμάσουμε άμεσα τις «Κάρτες Αποχώρησης Μαθητή» που θα εφαρμόσει από φέτος το Σχολείο μας. Για τη λειτουργία της κάρτας αυτής καθώς και για τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Σχολείου μας θα ακολουθήσει ξεχωριστό ενημερωτικό email.

2.    Παρακαλούμε, ενημερώστε τους μαθητές  ότι θα προαυλίζονται στα χωριστά προαυλιάκια που είχαν οριστεί πέρσι το τελευταίο δίμηνο λειτουργίας του σχολείου ώστε  να γνωρίζουν πού θα πάνε μετά την είσοδό τους στο χώρο του σχολείου αμέσως από τη Δευτέρα.

Θυμίζουμε: Β1, Β2, Γ1, Γ2 μπροστά στις αίθουσές τους, ΣΤ1, ΣΤ2 στο χώρο του μπάσκετ, Δ1 μπροστά στο Ολοήμερο, Δ2 μπροστά στις βρύσες, Ε1 μπροστά στην αίθουσα Covid, Ε2 περίπου μπροστά στα ξύλινα παγκάκια της εισόδου (η Α τάξη θα ενημερωθεί χωριστά). Όλα τα προαύλια είναι σηματοδοτημένα με αυτοκόλλητες ταινίες και ταμπέλες με το όνομα του εκάστοτε τμήματος.

3.    Και φέτος προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την ΠΡΟΣΈΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΏΡΗΣΗ των μαθητών, θα χρησιμοποιηθούν και οι δύο είσοδοι-έξοδοι του σχολείου (επί της Διονυσίου Σολωμού-κίτρινη και άσπρη πόρτα- και η είσοδος από το Γυμνάσιο). Η προσέλευση θα γίνεται ΑΥΣΤΗΡΑ 8.00 ΜΕ 8:15 και από τις δύο εισόδους ανεξαρτήτως τμήματος και η αποχώρηση θα γίνεται κατά τον εξής τρόπο:

·         Α’ τάξη από την άσπρη πόρτα στη Διονυσίου Σολωμού

·         Γ’, Δ’ και Ε’ τάξεις: από την κίτρινη πόρτα στη Διονυσίου Σολωμού

·         Β’ και ΣΤ’ τάξεις: από την είσοδο-έξοδο Γυμνασίου

4.    Την Τρίτη 14 και Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 11.30 π.μ. Για την ώρα αποχώρησης την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα ενημερωθείτε με νέο email.

 

Με την ευχή να παραμείνουμε όλοι υγιείς, δυνατοί και μονιασμένοι μέχρι το τέλος και αυτής της σχολικής χρονιάς, σας καλωσορίζουμε στο σχολείο μας!

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια, Κρυσταλένια Λιανά 

και ο Σύλλογος Διδασκόντων