RoΒ and ME 20

To e-Twinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης που δημιουργήθηκε προκειμένου αυτά να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας μάθησης.

Προάγει τη συνεργασία των Ευρωπαϊκών σχολείων μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για σχολεία.

Για δεύτερη σχολική χρονιά οι μαθητές του 1ου Δημοτικού σχολείου Αγίου Νικολάου συμμετέχουν στο πρόγραμμα E-Twinning “Rob and Me 20”, τα ρομπότ  και εγώ. Σκοπός του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος είναι να εισάγει  τους μαθητές  των σχολείων που συμμετέχουν, σε έννοιες όπως η ρομποτική, οι αλγόριθμοι, ο προγραμματισμός, η εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και γενικότερα, στην επιστήμη των υπολογιστών μέσα από διασκεδαστικές και καινοτόμες δραστηριότητες. Το “ROb and ME”  θα υλοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2020-2020 από την εκπαιδευτικό-συντονίστρια κα Κοκολάκη Γεωργία,  τον εκπαιδευτικό της Γ τάξης κο. Ιωάννη Μαθιουδάκη και την εκπαιδευτικό της Α τάξης κα. Καραναστάση Κατερίνα, στο πλαίσιο των μαθημάτων ΤΠΕ και Ευέλικτης Ζώνης και θα βασίζεται στο ΑΠΣ. Έτσι, οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας μέσα από έναν εποικοδομητικό, θετικό και ασφαλή τρόπο. Με σύγχρονα μέσα, θα επικοινωνούν, θα συνεργάζονται, θα ανταλλάσουν ιδέες και εμπειρίες με τους μαθητές των άλλων Ευρωπαϊκών σχολείων-συνεργατών ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιούν, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του “Rob and Me“, τα αποτελέσματα κάθε δράσης τους, Συντονίστρια χώρα είναι η Ισπανία αλλά συμμετέχουν και άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Αυστρία , η Ρουμανία και η Τουρκία. Για την γνωριμία των σχολείων και των μαθητών μεταξύ τους προτάθηκε να παίξουμε το παιχνίδι Mystery Game. Σύμφωνα με αυτό το παιχνίδι κάθε σχολείο κατά την διάρκεια μια τηλεδιάσκεψης θα πρέπει με κατάλληλες ερωτήσεις να βρει την χώρα του σχολείου με το οποίο μιλάει. Η πρώτη μας τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε τον μήνα Οκτώβριο και συμμετείχαν οι μαθητές του Ε2 τμήματος. Προς μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν ότι η  χώρα που έψαχναν ήταν η Ελλάδα καθώς και το άλλο σχολείο ήταν Ελληνικό, οπότε το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ανακάλυψη και του νομού του Σχολείου, που ήταν ο νομός Βοιωτίας.  Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν που βρήκαν το σχολείο,  το έψαξαν στο google Earth ενώ μπόρεσαν να συστηθούν και κατά το τέλος της τηλεδιάσκεψης  με τους μαθητές του άλλου σχολείου που τελικά ήταν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ορχομενού. Όμως το παιχνίδι μόλις άρχισε καθώς για το μήνα Νοέμβρη έχουν ήδη προγραμματιστεί άλλες δυο τηλεδιασκέψεις  μία για την Α τάξη Δημοτικού και μία για το Ε1 τμήμα. Μείνετε συντονισμένοι για νέες περιπέτειες και τηλεδιασκέψεις.