CODE WEEK 2020-Ευρωπαική εβδομαδα κώδικα 2020

Το 1ο Δημοτικό σχολείο και φέτος συμμετείχε για άλλη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα του κώδικα 10-25 Οκτωβρίου 2020.

Συγκεκριμένα η Β Δημοτικού απασχολήθηκε για αυτές τις εβδομάδες με το σενάριο “Let’s talk about RObots”, όπου ζωγραφίσαμε, δημιουργήσαμε φτιάξαμε κολάζ, μιλήσαμε για τα ρομπότ και τις κατηγορίες τους και που τα χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή αλλά και σε άλλες πιο επικίνδυνες και εξειδικευμένες εργασίες. Επίσης μιλήσαμε για ¨έννοιες¨ όπως προγραμματισμός και ο αλγόριθμος.  Στο τέλος του σεναρίου το κάθε παιδί, που ήταν ο προγραμματιστής, έπρεπε να οδηγήσει ένα ρομπότ σε μια συγκεκριμένη διαδρομή με οδηγίες-εντολές.

Η Γ-Δ Δημοτικού ασχολήθηκε με κρυμμένες εικόνες με pixel ARt. Αφού μιλήσαμε για το πως βλέπει και αποθηκεύει ένας υπολογιστής μια εικόνα και για το τι είναι ένα εικονοστοιχείο , ζωγραφίσαμε τις εικόνες σαν να ήμασταν υπολογιστές.

Επίσης χρησιμοποιώντας την διαδικτυακή εφαρμογη δημιουργίας κώδικα φτιάξαμε Ευρωπαικές Σημαίες σε pixel ARt στουν υπολογιστή αλλα και στο χαρτί.

Τέλος η Ε-ΣΤ  Δημοτικού δημιούργησε ένα κινούμενο μήνυμα στο scratch καθώς και παρουσιάσεις και κουίζ σχετικά με τις χώρες της Ευρώπης.