ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ στο σχολείο μας…

Ενσυναίσθηση – ευαισθητοποίηση. Λέξεις με νόημα βαθύ!

«Είμαι διαφορετικός, δεν είμαι ίσος;» Τροφή για σκέψη και προβληματισμό!

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου οι μαθητές του σχολείου μας, μέσω της ενεργής συμμετοχής τους σε βιωματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, μπήκαν στη θέση των ανθρώπων αυτών, κατανοώντας τις δυσκολίες τους.

Η αποδοχή της διαφορετικότητας αποτέλεσε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους των δράσεών μας. Κάθε μορφής δυσκολία δε σημαίνει παραίτηση. Με θέληση, πίστη, προσπάθεια και δύναμη ψυχής, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.

Με την προβολή ταινίας μικρού μήκους και την ανάγνωση παραμυθιών, σχετικών με το θέμα της αναπηρίας, δόθηκε αφορμή για προβληματισμό, για συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και έκφραση συναισθημάτων. Η υλοποίηση των βιωματικών δράσεων αποτέλεσε για τα παιδιά ένα ζωντανό παράδειγμα πραγματοποίησης στόχων, εξυπηρέτησης καθημερινών αναγκών και δυνατότητας συμμετοχής σε κάθε είδους δραστηριότητα με έναν τρόπο διαφορετικό.

Τίποτα δεν είναι αδύνατο!

Μπαίνω στη θέση του άλλου, αισθάνομαι-κατανοώ!

Επιβραβεύουμε την προσπάθεια, σεβόμαστε, βοηθάμε, προσφέρουμε, αποδεχόμαστε.. για ένα μέλλον καλύτερο, για μια ζωή με περισσότερο χρώμα!

Επιμέλεια δράσεων: Καραγιάννη Λένα-Τσαγιάννη Βάγια-Λουκάκη Ελένη