Parental Evening στο σχολείο μας!

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Art of Reading, Reading into Art

                                                                                                                                                     

Στα πλαίσια του διετούς προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Art of Reading, Reading into Art” που έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά να υλοποιεί το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση που απευθυνόταν σε όλους τους γονείς των μαθητών μας, το Σάββατο, 2-11-2019. Εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας Erasmus+ ενημέρωσαν τους γονείς για το πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο υλοποιείται παράλληλα με ένα δεύτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο εμπλέκονται μόνο εκπαιδευτικοί. Και τα δύο προγράμματα έχουν κοινούς στόχους: την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής κουλτούρας και της πολυγλωσσίας των μαθητών αλλά και ειδικότερα την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και την αύξηση των κινήτρων για εξωσχολικό διάβασμα μέσω της βελτίωσης της λειτουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης και της χρήσης διαφόρων μορφών τέχνης.

Αναλυτικότερα, ενημερώθηκαν για τους γενικότερους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα από τη χρηματοδότηση υλοποίησης αυτών των προγραμμάτων, για τους επιμέρους στόχους του συγκεκριμένου προγράμματος, για τις δράσεις που θα λάβουν χώρα, για τα πολλαπλά οφέλη που θα αποκομίσουν οι μαθητές μας μέσα από τη συμμετοχή τους, για τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα μετακινηθούν στις χώρες-εταίρους, για τους τρόπους διάχυσης όλων των παραπάνω.

Η συμμετοχή των γονέων ήταν αξιοσημείωτη αλλά και το ενδιαφέρον που έδειξαν για όλες τις πλευρές της υλοποίησης του προγράμματος. Ακολουθήσε εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή σχετικών εμπειριών των παρευρισκόμενων η οποία συνέβαλε στην ενθάρρυνση ακόμη περισσότερων γονιών να έχουν ενεργή συμμετοχή στο πρόγραμμά μας μέσω των παιδιών τους.

Το σχολείο αλλάζει, παρά τις πολλαπλές αντιξοότητες! Ανοίγει τις πύλες του στους γονείς, στην τοπική κοινωνία αλλά και στην ευρωπαϊκή κοινότητα! Πασχίζει να δώσει περισσότερες ευκαιρίες μάθησης στους μαθητές πέρα από τα στενά όρια της τάξης και όταν το καταφέρνει, ο ενθουσιασμός στα μάτια τους είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

Η Δ/ντρια Κρυσταλένια Λιανά

& η παιδαγωγική ομάδα Erasmus+

Του 1ου ΔΣ Αγίου Νικολάου