Δράσεις της Ταξιδιάρικης Βιβλιοθήκης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου

Διανύουμε τη 2η χρονιά ένταξης της σχολικής μας βιβλιοθήκης, της ΤΑΞΙΑΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ -όπως την ονομάσαμε- στο Πανελλήνιο Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων και φέτος γίνεται ακόμη πιο δραστήρια! Η ομάδα εκπαιδευτικών της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης κατάρτισαν για το σχολικό έτος 2019-2020 το παρακάτω πρόγραμμα δράσεων.

  1. “Το Κουδούνι του Βιβλίου μου”

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί διαβάζουν για 15 λεπτά, μία Πέμπτη κάθε μήνα, την 1η διδακτική ώρα το λογοτεχνικό βιβλίο τους!

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου

Πέμπτη 12 Μαρτίου

Πέμπτη 9 Απριλίου

Πέμπτη 7 Μαϊου

Πέμπτη 4 Ιουνίου

2. “Η βιβλιο-πόρτα μας”

Οι μαθητές κάθε τμήματος διακοσμούν την πόρτα της τάξης τους, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο εικαστικό αποτέλεσμα του εξώφυλλου ενός αγαπημένου τους βιβλίου. Το έργο παραμένει για ένα μήνα, έτσι ώστε να το απολαύσουν οι συμμαθητές τους!

Δεκέμβριος : Α1, Α2

Ιανουάριος : Β1, Β2

Φεβρουάριος: Γ1, Γ2

Μάρτιος: Δ1, Δ2

Απρίλιος: Ε1, Ε2

Μάιος: ΣΤ1, ΣΤ2

3. “Διαβάζω και παίζω για τους συμμαθητές μου”

Οι μαθητές γίνονται παραμυθάδες! Διαβάζουν επιλεγμένα παραμύθια ή ιστορίες και παίζουν ρόλους για τους συμμαθητές τους, και όχι μόνο!

4. “Η Ταξιδιάρικη Βιβλιοθήκη κάνει βόλτες”

Συνεχίζοντας τη δράση των Ταξιδιάρικων Βιβλιοβαλιτσών μας από την περσινή χρονιά προχωράμε, εκπαιδευτικοί και μαθητές, στη δημιουργία νέων, λαμβάνοντας υπόψιν μας για αυτή τη χρονιά και τα λογοτεχνικά έργα που θα δουλέψουμε φέτος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+ “Art of Reading, Reading into Art”. Τόσο οι βιβλιοβαλίτσες που δημιουργήσαμε πέρσι, όσο και αυτές που θα δημιουργήσουμε φέτος, θυμίζουμε ότι θα βρίσκονται στη διάθεση των μαθητών μας αλλά και όλων των σχολείων του Δήμου μας, για δανεισμό .

 

Οι νέες Βιβλιοβαλίτσες:

Ερωτόκριτος

Πινόκιο

Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων

Οδυσσέας

5. ‘’Ημέρα Ανοικτής Βιβλιοθήκης’’

Η Ταξιδιάρικη Βιβλιοθήκη μας οργανώνει δράσεις φιλαναγνωσίας για το παιδικό κοινό του Αγίου Νικολάου με τη συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ορίζονται 2 ημέρες ανοικτής βιβλιοθήκης για το σχολικό έτος 2019-2020

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

‘’ Χριστουγεννιάτικα παραμυθομπερδέματα!’’

Με αφορμή τα Χριστούγεννα η Ταξιδιάρικη Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή από το πρωί ως το απόγευμα για να διαβάσουμε, να παίξουμε, να μάθουμε, φυσικά με τρόπο χριστουγεννιάτικο!

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

‘’Πασχαλιάτικες ιστορίες’’

Με αφορμή το Πάσχα η Σχολική μας Βιβλιοθήκη θα είναι ανοικτή από το πρωί ως το απόγευμα για να διαβάσουμε, να παίξουμε, να μάθουμε φυσικά με τρόπο πασχαλιάτικο!

Επίσης είναι στα πλαίσια της ίδιας δράσης είναι προγραμματισμένη και η παρουσίαση του βιβλίου “Στο βασίλειο των φωτόφιλων φυκών“. Η παρουσίαση θα γίνει στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας από τη βραβευμένη εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ.Σκουλά Ειρήνη, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.00. Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν και οι συγγραφείς του βιβλίου, ερευνητές του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., Δρ. Ντούνας Κων/νος και Δρ. Κουλούρη Γιολάντα.

6. Πλούσιες εκδηλώσεις την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

7. Συμμετοχή σε διαγωνισμούς και Μαραθώνιους λογοτεχνίας.