eikona Viber 2025 03 28 18 36 31 381

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου και το 1ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου διοργάνωσαν με επιτυχία μια ειδική ημερίδα με θέμα «Ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου με συμμετοχή γονέων και εκπαιδευτικών. Η εκδήλωση στόχευε στην ευαισθητοποίηση των γονέων σχετικά με τις προκλήσεις και τους κινδύνους του διαδικτύου, καθώς και στην παροχή πρακτικών συμβουλών για την προστασία των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο.

Συνεχίστε την ανάγνωση

 

RADIOERASITECHNES KAI ETHELONTISMOS PE 27 MART 2025 E1 KAI E2 3

Την ευκαιρία να μάθουν τι σημαίνει «Ραδιοερασιτεχνισμός», αλλά και να περιεργαστούν και να χρησιμοποιήσουν έναν ασύρματο είχαν την ευκαιρία σήμερα Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2025, οι μαθητές της Ε’ τάξης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις ενίσχυσης της ενεργού πολίτη» και πιο συγκεκριμένα στη δράση με θέμα «ένας για όλους και όλοι για έναν – εθελοντισμός και διαμεσολάβηση», επισκέφθηκαν το σχολείο μας μέλη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Ελλάδας (ΕΡΔΕ), οι οποίοι ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές για τις δράσεις και πρωτοβουλίες εθελοντισμού τους στην αποκατάσταση των επικοινωνιών σε συνθήκες φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.

Συνεχίστε την ανάγνωση

Η άνοιξη είναι και επισήμως εδώ! Δε θα μπορούσαμε λοιπόν, να μην το γιορτάσουμε με τραγούδι και χορό.

Το σχολείο μας σε συνεργασία με τον μουσικοσυνθέτη – εκπαιδευτικό Χρήστο Χατζόπουλο από την Κομοτηνή και τον Π. Σ. Αγρινίου “Ο ΖΟΡΜΠΑΣ” θα αναβιώσουμε τα σύγχρονα Χελιδονίσματα την Τετάρτη 26 Μαρτίου και ώρα 17:00 στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου με τη συμμετοχή σχολείων και συλλόγων της περιοχής.

Συνεχίστε την ανάγνωση

eikona Viber 2025 03 19 21 05 02 930

Μία ακόμα εξαιρετική επίσκεψη δεχτήκαμε στο σχολείο μας τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025. Η κυρία Παγανιά Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός της ΕΛΕΠΑΠ μίλησε περιεκτικά και κατανοητά στα παιδιά της Β’ Δημοτικού. Αναφέρθηκε κυρίως στο έργο της ΕΛΕΠΑΠ και στις μορφές δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που ωφελούνται από τις υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ.

Συνεχίστε την ανάγνωση

mila tora 1

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού οι μαθητές του Γ΄1 και Στ΄2 του Σχολείου μας δημιούργησαν δύο βίντεο ως τροφή σκέψης. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια δυναμική πρωτοβουλία, παρουσιάζοντας πως τα παιδιά μπορούν να γίνουν η φωνή της αλλαγής.

Συνεχίστε την ανάγνωση